"Харьков рано ілі поздно будєт под рф": затримано злісну колаборантку "без гальм"
"Харьков рано ілі поздно будєт под рф": затримано злісну колаборантку "без гальм"

"Харьков рано ілі поздно будєт под рф": затримано злісну колаборантку "без гальм"

Викрито мешканку Харківщини, яка публічно принижувала та бажала смерті українським захисникам. Про це повідомили у Харківській окружній прокуратурі.

"За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 36-річній жінці у виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії рф проти України (ч. ч. 1, 3 ст. 436-2 КК України). За даними слідства, безробітня мешканка м. Люботин, маючи вдосталь вільного часу, активно просувала прокремлівські наративи на просторах інтернету. Жінка систематично розповсюджувала коментарі в одній з проросійських груп у месенджері "Telegram", - розповіли у прокуратурі.

Так, фігурантка писала, що росія повинна скинути ракети на будівлі українських органів влади. Крім того, вона писала:

"Харьков рано или поздно будет под рф".

Проте більшість її коментарів стосувались саме українських захисників. Жінка систематично принижувала Сили оборони, бажаючи їм смерті.

І на цьому вона не зупинилась. Коментаторка встигла звинуватити харківську владу в поширенні інформації про заснування одного з місцевих кладовищ. На її думку, це фейк. Вона написала, що посадовці не хочуть, щоб харківʼяни побачили "палки с тряпками" — саме такими цинічними та принизливими словами описала шанувальниця "русского мира" могили українських бійців.

"Правоохоронці викрили жінку. Харків під російським прапором залишиться тільки в її думках, а в реальності фігурантці максимально загрожує до восьми років увʼязнення з конфіскацією майна", - зазначили у прокуратурі.

Джерело матеріала
loader
loader