Литовця, який воює на боці російських окупантів, позбавили громадянства Литви
Литовця, який воює на боці російських окупантів, позбавили громадянства Литви

Литовця, який воює на боці російських окупантів, позбавили громадянства Литви

Наказом міністерки внутрішніх справ Литви Агне Білотайте Кястутіса Кветкуса, який проходить службу в Російській Федерації без дозволу уряду Литви, позбавлено громадянства Литовської Республіки.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

Як повідомили в МВС, таке рішення міністерка ухвалила відповідно до Закону про громадянство Литовської Республіки і на підставі інформації, наданої Департаментом міграції та іншими відповідальними державними відомствами.

Згідно з пунктом 4 статті 24 Закону про громадянство Литовської Республіки, громадянство Литовської Республіки втрачається, якщо громадянин проходить службу в іншій державі без дозволу уряду Литви.

Кветкус такого дозволу не отримував.

У такому разі рішення про втрату громадянства Литовської Республіки може бути ухвалено без урахування того факту, що особа може стати особою без громадянства.

Понад місяць тому в публічному полі з'явилася інформація про литовця Кястутіса Кветкуса, який воює на боці росіян проти України і відкрито прославляє главу Кремля Владіміра Путіна в соціальних мережах.

Кветкус, який вступив до лав російської армії, родом з Юрбаркаса, був судимий.

За непідтвердженими даними, Кветкус отримав російське громадянство.

Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас раніше заявив, що на боці Росії у війні проти України бере участь "не один" литовець, але відмовився розкрити інші подробиці.

Джерело матеріала
loader
loader