Марафон в Індіанаполісі – переможний дебют пілотів КЦА ФАУ
Марафон в Індіанаполісі – переможний дебют пілотів КЦА ФАУ

Марафон в Індіанаполісі – переможний дебют пілотів КЦА ФАУ

Протягом року iRacing, найкращий гоночний симулятор, проводить кілька спеціальних подій поруч ж щоденними змагання. Однією з таких подій є командна гонка на витривалість «6 годин Indianapolis», котра пройшла вперше минулого уікенду. Спортсмени з команди  «Digital Autosport of UkraineХ Proton Racing»   Денис Протопопов та Антон Іващенко обрали для перегонів  болід класу LMP2. Цей клас автомобілів повільніший за GTP машини, але швидший аніж GT3. То ж у хлопців були додаткові складнощі коли вони на трасі були затиснуті в цей «бутерброд» між швидшими і повільнішими машинами і потрібно якось лавірувати.

Стартувала команда з п’ятої позиції і було вирішено розігрувати обережну стратегію, через що довелось інколи навіть пропускати агресивних пілотів свого класу, але нічого, вони далеко не втікали, адже допускали помилки. Наші пілоти  економили паливо, намагаючись зробити меншу кількість зупинок для дозаправки і це дало результати, вже на середині 6 годинного марафону, хлопці могли заїжджати на піт стоп пізніше на чотири кола за решту своїх опонентів, що  змушувало  їх доволі сильно нервувати і починати помилятись.

Марафон в Індіанаполісі – переможний дебют пілотів КЦА ФАУ - Фото 1

Чи обійшлось без прикрих моментів? Нажаль ні, ближче до завершення гонки відбувся контакт, пілот на автомобілі класу GTP помилився, заблокував колеса і вдарив наш екіпаж, хлопцям дуже сильно пощастило, пошкодження на боліді були радше косметичними. Другої аварії довелось уникати  проіхавшись по гравію за межами траси, що потягло за собою незначні втрати часу.

Але який результат? Перемога! Після шести годин боротьби з опонентами, автомобілем та  докладаючи нелюдських зусиль з концентрації на тому, що відбувається на трасі, Денис Протопопов та Антон Іващенко здобули перемогу.

Команда Digital Autosport of Ukraine Proton Racing x крутить переможні пончики задимлюючи себе та весь трек гумою та радіє своєму чудовому результату.

Марафон в Індіанаполісі – переможний дебют пілотів КЦА ФАУ - Фото 2

Загалом гонка пройшла видовищною, складною під теплу підтримку глядачів в чаті, які з радістю вітали переможців та ділились своїми емоціями.

Денис Протопопов не втримався  і влаштував подіумний душ із шампанскього біля власного будинку.

Далі пряма мова пілота:

«Дуже раді такому результату. Хоча початок був доволі негладким, бо через технічні проблеми я не встиг на початок кваліфікації і через це вийшло проїхати всього одне кваліфікаційне коло з ненайкращим часом, час все ж був достатньо хорошим для 5-ї позиції на старті. Звідти ми вирішили зконцентруватись на стратегії і це себе окупило. Вся гонка пройшла в боротьбі з суперниками на 2-му та 3-му місцях, і навіть після нашого останнього пітстопу за 35 хвилин до закінчення 6-годинної гонки вони були в  межах 15 секунд від нас, з кращим темпом. Ми не знали, чи їм доведеться ще заїжджати на пітстоп за паливом чи ні, тому напруга і відчуття боротьби збереглось майже до самого кінця гонки. Але потім вони все ж поїхали на ще один піт стоп, що і дозволило нам фінішувати першими з колом переваги над ними.

Загалом, дуже класно, що я, почавши з сімрейсінгом на початку цього року, і Антон який в цій справі теж новий, змогли досягти перемоги. Тут хочеться подякувати активній  спільності українського сімрейсінгу і КЦА ФАУ не тільки за технічну і інформаційну підтримку, а також за можливість часто приймати участь в локальних змаганнях з талановитими пілотами і завдяки цьому швидко вчитися і вдосконалювати навички, які і привели сьогодні до перемоги. Також окрема подяка всім глядачам і читачам, хто слідкує за нашими подіями і вболіває. Далі буде, побачимось на треку!»

Марафон в Індіанаполісі – переможний дебют пілотів КЦА ФАУ - Фото 3

Слідкувати за оновленнями та спостерігати за успіхами українських сімрейсерів на міжнародних перегонах можна на інформаційних   ресурсах КЦА ФАУ, де Ви знайдете найсвіжіші новини зі світу цифрового автоспорту.

Команда «Digital Autosport of Ukraine» виступає за підтримки:

Ігровий партнер:

Інформаційні партнери:

Джерело матеріала
loader
loader