Міноборони проводить перевірку харчування у військових частинах
Міноборони проводить перевірку харчування у військових частинах

Міноборони проводить перевірку харчування у військових частинах


Нещодавно правоохоронці з’ясували, що лише за одним договором з недобросовісним підрядником сума завданих збитків майже 580 000 гривень.

За дорученням керівництва Міністерства оборони України триває перевірка системи організації харчування військовослужбовців на північному, східному й південному напрямках. Про це пресслужба Міноборони у вівторок, 17 вересня.

До перевірок залучено представників Міноборони, ЗСУ, Державного оператора тилу, а також фахівців ветеринарної медицини.

“Інспекція охоплює всі ключові етапи – від умов зберігання продуктів на складах постачальників до безпосередньої організації процесу харчування у військових частинах, які виконують бойові завдання”, – зазначив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Міноборони здійснює необхідні заходи для посиленого контролю якості товарів, які постачають ЗСУ, а також виявлення можливих порушень для їх оперативного врегулювання.

У відомстві наголосили, що такі перевірки проводитимуть регулярно в різних регіонах України без попередження військових частин і постачальників.

Нещодавно зокрема стало відомо про один з випадків постачання неякісної продукції до ЗСУ. Підрядник продавав неякісні харчові продукти для потреб військових частин в Івано-Франківській області. Так, лише за одним договором сума завданих збитків майже 580 000 гривень. За скоєне йому загрожує до 12 років з конфіскацією майна.

Як Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції, між оборонним відомством та низкою комерційних структур були укладені договори щодо постачання продуктів – вершкового масла – для військових частин, дислокованих в Івано-Франківській області, загальною вартістю 10 млн грн.

Однак, як встановили поліцейські, замість вершкового масла постачальник закупив небезпечний для здоров’я та дешевий спред з пальмовою олією, який продавав Збройним силам за цінами дорогого масла.

 

 

За скоєне керівникові комерційної структури може загрожувати до 12 років увʼязнення з конфіскацією майна.

Раніше ми повідомляли, що закупівельна агенція Міністерства оборони України Державний оператор тилу (ДОТ) презентувала потенційним постачальникам, виробникам і дистриб’юторам нову модель забезпечення харчуванням Збройних сил України, яка запрацює як пілотний проєкт у кількох областях України у 2025 році.

Раніше повідомлялося, що Державний оператор тилу уклав договори з постачальниками для забезпечення Збройних сил України харчуванням по 13 секторам, які охоплюють всю Україну.

Нагадаємо, в Україні змінюють підхід до формування сухпайків для військовослужбовців з огляду на їх релігійні, медичні та етичні потреби. Нові сухпайки стануть доступні військовослужбовцям із грудня 2024 року, коли завершиться процес розроблення та затвердження асортименту.



Теги за темою
Міноборони
Джерело матеріала
loader
loader