На Запоріжжі підземну школу будуватимуть за 15 кілометрів від лінії фронту
На Запоріжжі підземну школу будуватимуть за 15 кілометрів від лінії фронту

На Запоріжжі підземну школу будуватимуть за 15 кілометрів від лінії фронту

На Запоріжжі у селищі Комишуваха найближчими тижнями розпочнуть будівництво “підземної школи”. Населений пункт розташований за 15 кілометрів від лінії фронту.

Про це під час брифінгу сказав начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, передає кореспондент Укрінформу.

“Найближчими тижнями ми розпочнемо будівництво підземної школи у Комишувасі, яка розташована за 15 кілометрів від лінії фронту. Також ми розпочинаємо будівництво у Михайлівці і у Вільнянську. Всі освітні простори, які ми будуємо, використовуватимуться як для шкільної освіти, так і позашкільної, і дошкільної. Тож, це буде універсальний освітній простір. Хоча ми розуміємо, що дитячі садочки під землею - це такий надскладний челендж”, - зазначив Федоров.

Федоров також додав, що підземна школа будується у селищі Балабиному, також розташованому у безпосередній близькості до лінії фронту.

Водночас секретарка Запорізької міськради Регіна Харченко, відповідаючи на запитання Укрінформу щодо відновлення дошкільної освіти в місті, нагадала, що Запоріжжя почало готувати дитячі дошкільні заклади до виходу дітей. Наразі деякі дитсадки працюють по три години на день.

“Лише три, так, бо ті укриття, які є там, непридатні до великої кількості вимог. Якщо ми говоримо про повноцінний цикл перебування в дитячому садочку, то це триразове харчування, організація денного сну. Освітні втрати дошкільної освіти колосальні. Ми розуміємо, що батьки мають ходити на роботу, ми працюємо в цьому напрямку”, - сказала Харченко.

Раніше повідомлялося, що 122 школи Запорізької області - 42% від загальної кількості - розпочали новий навчальний рік у змішаному форматі. 35 500 дітей - 62% від тих, хто проживає у Запорізькій області - мають можливість ходити до шкіл.

Фото ілюстративне: Запорізька правда

Теги за темою
Запоріжжя Школа
Джерело матеріала
loader
loader