Повінь забирає життя: вже є загиблі у Румунії та Польші
Повінь забирає життя: вже є загиблі у Румунії та Польші

Повінь забирає життя: вже є загиблі у Румунії та Польші

В Європі вирує масштабна повінь, яка вже названа найсильнішою за останні 30 років, стихія зачепила кілька країн, серед яких Румунія та Польща, де вже зафіксовані перші жертви.

Про це повідомляє видання Euronews.

Причиною лиха стали сильні зливи, через які річки вийшли з берегів. У Румунії ситуація особливо важка — деякі села опинилися відрізаними від світу. У східних регіонах країни загинуло щонайменше четверо людей. У повіті Галац постраждало понад 5 тисяч будинків, частина з них зруйнована або пошкоджена. Близько 300 жителів довелося евакуювати. У повіті Васлуй ще 40 осіб були вимушені залишити свої домівки через небезпеку.

Потоп після зливи. Фото: скрін youtube
Потоп після зливи. Фото: скрін youtube

У Польщі негода також забрала життя однієї людини в Клодзькому повіті. Там евакуювали близько 1 600 людей. Окрім того, через стихію близько 17 тисяч домогосподарств залишилися без електрики. У Чехії повінь поки що обійшлася без жертв, але рівень води в річках піднявся до критичної позначки, затопивши дороги у кількох містах. Сильний дощ і вітер залишили понад 63 тисячі чеських родин без світла.

Автомобіль-утопленник. Фото знімок екрана Youtube
Автомобіль-потопельник. Фото знімок екрана Youtube

Крім цих країн, підтоплення також зафіксовані в Австрії, Словаччині, Угорщині та Молдові. Ситуація залишається складною, і влада цих держав докладає всіх зусиль для захисту громадян та ліквідації наслідків стихії.

Нагадаємо,відома ясновидиця, зробила передбачення, котрі почали справджуватися, що всіх чекає у майбутньому.

У водоймах гинуть десятки українців, як не стати потопельником, поради ДСНС- більш детально на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, після засухи очікуються повені, пустельну спеку замінять аномальні зливи.

Джерело матеріала
loader