Небезпека в домі: чому українцям доведеться заплатити за перевірку газу
Небезпека в домі: чому українцям доведеться заплатити за перевірку газу

Небезпека в домі: чому українцям доведеться заплатити за перевірку газу

ТОВ «Газорозподільні мережі України» (бренд «ГАЗМЕРЕЖІ») 17 вересня 2024 року повідомляє про шокуючу статистику: в середньому у кожній багатоповерхівці виявляють 10 витоків газу.

Це пов'язано з недбалим ставленням ОСББ та управляючих компаній до безпеки мешканців та нехтуванням перевірками систем газопостачання.

Для вирішення цієї проблеми Міністерство енергетики України видало Наказ №292 від 29.09.2023, який зобов'язує фахівців «ГАЗМЕРЕЖІ» проводити обстеження газопроводів у багатоповерхових будинках на щільність і герметичність.

Небезпека в домі: чому українцям доведеться заплатити за перевірку газу - Фото 1
Перевірка на витік газу

На сьогодні профільні служби компанії перевірили понад 10 тисяч багатоповерхівок та усунули більше 107 тисяч витоків газу. Цього місяця мешканцям будинків, де було проведено технічне обстеження, надійдуть разові рахунки за надані послуги.

«ГАЗМЕРЕЖІ» просять сплатити ці рахунки та звертають увагу, що така оплата нараховується лише один раз на 3 або 5 років, залежно від віку газових мереж будинку. Для будинків зі старшими за 25 років газовими мережами обслуговування проводитиметься раз на 3 роки, а для молодших - раз на 5 років.

Небезпека в домі: чому українцям доведеться заплатити за перевірку газу - Фото 2

Нагадаємо, українцям нагадали про небезпеку витоку газу: як уникнути.

Джерело матеріала
loader
loader