Netflix зніматиме «Емілі в Парижі-5». Астанавітєсь!
Netflix зніматиме «Емілі в Парижі-5». Астанавітєсь!

Netflix зніматиме «Емілі в Парижі-5». Астанавітєсь!

Серіали
Статті
Netflix зніматиме «Емілі в Парижі-5». Астанавітєсь!
Статті
Серіали

Netflix зніматиме «Емілі в Парижі-5». Астанавітєсь!

Загнаних коней пристрілюють. А автори «Емілі в Парижі» вирішили вдягти коню нового капелюшка, припудрити і знову виставити його на перегони.
Катерина Городнича
Катерина Городнича
Netflix зніматиме «Емілі в Парижі-5». Астанавітєсь! - Фото 2
Netflix зніматиме «Емілі в Парижі-5». Астанавітєсь! - Фото 3
17 Вер 2024
0
7

Якщо ви вже подивились 4 сезон «Емілі в Парижі», то напевно і так здогадались, що п'ятому сезону бути. Але ми проти. Хоч нас ніхто і не питав.

Якщо ще не дивились, але збираєтесь, бережіться спойлерів. Бо ми плануємо тут обурюватися. На емоціях можемо щось і злить. Але ви нічого не втратите.

Ще місяць тому, коли ми писали про вихід на Netflix першої частини четвертого сезону, нашого терпіння і компромісів із собою вистачало на те, щоб переконувати і вас, і себе, що серіали потрібні всілякі: в тому числі й тупі, якщо вони красиві, барвисті і заспокійливі. 

Але знаєте що? Ми передумали.

Більше «немає сечі терпіти ці пекельні борошна» (с).

На одному одязі і паризьких краєвидах вже їхати не виходить. В перших двох сезонах до цього ще додавалась наївна (я б сказала навіть «злочинно наївна», але це тому, що зараз вже глядачку в мені розізлили) історія кохання і дуже красиві актори.

Netflix зніматиме «Емілі в Парижі-5». Астанавітєсь! - Фото 4

Вже у третьому сезоні все прокисло. Рекламних кейсів стало менше. А вони відповідали за барвистість, любовна лінія зайшла у глухий кут. Абсурдний глухий кут. Але головне: у персонажів геть пропала хімія. Шеф-кухар Габріель, головний «краш» глядачок, почав виглядати все гірше і гірше. Очі погасли вщент.

Він став настільки нецікавий, що в момент, коли начебто всі мали радіти довгоочікуваному возз'єданню головної пари серіалу, у переважної більшості опитаних нами глядачок (тих, кому не соромно було визнати, що вони дивляться «Емілі в Парижі») було лише відчуття страшенного кринжу. Та і поведінка героя ніяк не могла надихати: він став сумним душнилою. Без жодного ентузіазму чи пристрасті. А такого нам і в житті вистачає. Ми ж з вами не можемо підозрювати, що раптом у сценаристів з'явилось бажання зробити героїв менш казковими, і перейти в жанр побутової драми?

Netflix зніматиме «Емілі в Парижі-5». Астанавітєсь! - Фото 5

Розчарування від третього сезону до моменту появи четвертого встигло забутися, і ми всі поїхали на передчутті «красивості». В надії, що четвертий сезон дасть нам емоції першого. Але ми не розрахували, що впали в залежність ми не тільки через одяг і Париж. Без цікавих (або хоча б красивих) і, головне, хоча б умовно логічних героїв, немає сенсу витрачати свій час. Можна подивитись фотографії. Бо щойно картинки починають рухатися і промовляти банальності, у глядачів з'являється нудота.

Відчуття того, що Лукас Браво (виконавець ролі Габріеля) невпинно саботує свого персонажа, нас не покидало. Таке враження, що у нього забрали паспорт, і йому доводиться відпрацьовувати в серіалі за борги. Але ж і в сценарії не було нічого, що можна було б зіграти! Тому ми не можемо дратуватися лише на Лукаса-Габріеля. Там плідно попрацювали над «вбивством радості» всією командою.

Netflix зніматиме «Емілі в Парижі-5». Астанавітєсь! - Фото 6

В другій половині четвертого сезону Емілі поступово релокують з Парижа до Риму. Вона навіть свій інстаграм акаунт перейменовує на «Емілі в Римі». І нам знову пропонують зануритися в енциклопедію туристичних стереотипів. Але ми вже на це не купимося.

Netflix зніматиме «Емілі в Парижі-5». Астанавітєсь! - Фото 7

Повертаючись до початку нашого огляду (можна називати це хейт-спіч, авторка не проти), давайте знову про коней. Отже, буде п'ятий сезон. Ніхто не здивувався, звісно, бо четвертий закінчився виключно із розрахунком на продовження. В серіал ввели нового героя, італійця з родини виробників ексклюзивного кашеміру. Можна сказати, що коню призначили нового жокея. Але з його нещасної спини не зняли старого!

Тобто паспорт Лукасу Браво (Габріелю) так і не повернули. І це при тому, що на прем'єрному турі і фотографіях з червоних доріжок ми бачили, що Лукас абсолютно змінив імідж. І зовсім не в бік стилю «казки для дівчаток, яких забув покинути пубертат». Йому б тепер байкерів з пивом грати, а не шефа з паризькими круасанами на сніданок. Хоча ні, навіть не байкера — брутальності не вистачить (хіба байкера в шоломі і темних окулярах). 

Netflix зніматиме «Емілі в Парижі-5». Астанавітєсь! - Фото 8

Але ніт. Він (Габріель) тепер теж намилився до Рима, і має твердий (але так само нудний) намір вже втретє повернути собі Емілі.

Та ви там си вспокоєте чи ні?! 

Автор серіалу – Даррен Стар. Він свого часу був шоураннером «Сексу і міста». Якраз початок 2000-х. Ну от десь там і мала би виходить «Емілі в Парижі». В далекому минулому.

Netflix зніматиме «Емілі в Парижі-5». Астанавітєсь! - Фото 9

Тепер, коли вже не лишилося жодного сантименту до цього продукту, можна і про суть поговорити. Тому що крім нецікавого сюжету, пласких діалогів та неймовірно нелогічних як дій, так і почуттів героїв, все в цьому серіалі просто застаріле. Ми навіть не починатимемо про те, як насправді працюють SMM-ники, і які в них функції. Давайте доколупаємося до святая святих – гардеробів героїв.

В якому сторіччі автори востаннє їздити в Париж? Чому в їхній уяві це місто досі живе за стандартами початку двотисячних, і всі героїні ходять на таких підборах, що боляче дивитись? Емілі вже давно бісить, тому що образ «мілашка, якій все пробачається» давно вийшов в тираж. І ще. Як героїня стає інфлюенсеркою, постячи найбанальніші фото у світі? В сучасних умовах фотки круасанів та селфі з Ейфелевою вежею — це настільки «боян», що аж незручно. 

Так, нам і раніше це казали. Так, ми все це пробачали заради заспокійливого ефекту казки. Але здається, пішов сильний відкат і ми маємо протилежний ефект. Бісить. Астанавітєсь! 

«Антоніна»
Катерина Городнича
Катерина Городнича
Меріл Стріп — це чоловічі стринги? Про що жартували на церемонії вручення Emmy-2024
Теги
серіали
Емілі в Парижі
Netflix
Джерело матеріала
loader
loader