На Прикарпатті викрили постачальника неякісних харчів для військових
На Прикарпатті викрили постачальника неякісних харчів для військових

На Прикарпатті викрили постачальника неякісних харчів для військових

Правоохоронці оголосили підозру керівнику комерційної структури, який для військових підрозділів Івано-Франківської області закупив дешевий спред замість вершкового масла.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Національна поліція України.

На Прикарпатті викрили постачальника неякісних харчів для військових - Фото 1

Як з’ясували правоохоронці, між оборонним відомством та низкою комерційних структур були укладені договори про постачання вершкового масла для військових частин, дислокованих на Івано-Франківщині, загальною вартістю ₴10 мільйонів.

Однак замість вершкового масла постачальник закупив небезпечний для здоров’я і дешевий спред із пальмовою олією, який продавав Збройним силам за цінами дорогого масла.

Лише за одним із договорів, укладеним із підконтрольним депутату Київської міської ради  товариством, сума завданих збитків становить майже ₴580 тисяч.

Отримані за поставлену продукцію кошти фігурант легалізував шляхом нібито надання поворотної фінансової допомоги різноманітним суб’єктам господарювання.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області та слідчі обласної поліції провели санкціоновані обшуки в офісах фірм-постачальників та за місяцями проживання причетних осіб.

На підставі зібраних доказів керівнику товариства повідомили підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) коштів, отриманих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

За скоєне керівникові комерційної структури може загрожувати до 12 років увʼязнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, закупівельна агенція Міністерства оборони "Державний оператор тилу" презентувала потенційним постачальникам, виробникам та дистрибʼюторам нову модель забезпечення харчуванням Збройних сил України, яка запрацює як пілотний проєкт в кількох областях України у 2025 році.

Фото: Національна поліція

Теги за темою
поліція
Джерело матеріала
loader
loader