Повернення легенди: британці показали 1000-сильний суперкар із незвичними дверима
Повернення легенди: британці показали 1000-сильний суперкар із незвичними дверима

Повернення легенди: британці показали 1000-сильний суперкар із незвичними дверима

Lotus Theory 1 — 1000-сильний електросуперкар у стилістиці культового купе Esprit. Він здатен розігнатися до сотні за 2,5 с і розвинути 320 км/год.

Lotus може відродити знамениту модель Esprit. Її провісником є концептуальний електричний суперкар Lotus Theory 1. Його подробиці розкрили на офіційному сайті Lotus.

Суперкар вирізняється рубаним дизайном у стилі Lotus Esprit
Фото: Lotus

Дизайнери британського бренду не приховують, що надихалися купе Lotus Esprit 1977 року. Саме тому авто вирізняється рубаним дизайном та має клиноподібний силует. Разом із тим, є і оригінальні самобутні риси на кшталт масивного обвісу та дверей, які відкриваються догори і назад.

Авто отримало 1000-сильну електричну установку
Фото: Lotus

У конструкції Lotus Theory 1 активно використаний карбон. Завдяки цьому електромобіль важить відносно небагато — 1600 кг.

Важливо У Києві з'явився новий 830-сильний суперкар Ferrari за $340 000 (фото)

Карбоном оздоблено і салон Lotus Theory 1. Його компонування створене під впливом знаменитого McLaren F1: водій сидить по центру, а два пасажири – з боків.

На кермі встановили дисплей
Фото: Lotus

На кермі та передній панелі встановлені дисплеї, також є проєкція на лобове скло. Крім того, авто дає сигнали водієві пульсуючим підсвічуванням.

Повнопривідний електромобіль Lotus Theory 1 оснащений 1000-сильною двомоторною установкою та батареєю на 70 кВт∙год. Він здатен розігнатися до сотні за 2,5 с і розвинути 320 км/год, а його запас ходу становить 402 км.

Крісло водія розташоване по центру салону
Фото: Lotus

Суперкар Lotus отримав адаптивні амортизатори та систему drive by wire ("керування по дротах"). Примітно, що потужне авто оснащене сталевими (а не карбоновими) гальмівними дисками.

До речі, нещодавно в Україні з'явився новітній спортивний Lotus із двигуном від Toyota Camry.

Також Фокус розповідав про новий 825-сильний суперкар Aston Martin.

Теги за темою
електромобілі
Джерело матеріала
loader
loader