Росія у Сирії активно вербує чоловіків на війну в Україну - ГУР
Росія у Сирії активно вербує чоловіків на війну в Україну - ГУР

Росія у Сирії активно вербує чоловіків на війну в Україну - ГУР

У Сирії Росія вербує чоловіків для війни в Україні.

Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міноборони, передає Укрінформ.

«Зруйнована війною злиденна Сиріястала однією з країн, де Росія активно вербує чоловіче населення для ведення бойових дій. Найманцям обіцяють російські паспорти та оплачувану роботу, після якої мало хто повертається назад», - йдеться у повідомленні.

У розвідці навели приклад вербування росіянами сирійців Мохаммеда Мансура та Вахіда Мурсала Аль-Шіблі. Вони воювали проти України у складі 488-го мотострілецького полку 114-ї мотострілецької дивізії російської окупаційної армії (в/ч 12721).

У липні 2024 року Мансура у складі загону з 14 сирійських найманців росіяни відправили в атаку поблизу міста Сватове Луганської області. Їх накрили вогнем українські воїни. Запит на евакуацію поранених російські загарбники відкинули та наказали сирійцям продовжити штурм. Мансур, який отримав поранення, не виконав наказ росіян і втік з поля бою. Решта загону найманців була розбита. Росіяни оформили їх як зниклих безвісти.

15 вересня 2024 року сирійські пабліки написали про смерть свого громадянина під час війни проти України - селянин Вахід Мурсал Аль-Шіблі отримав російський паспорт і пішов штурмувати українські позиції на Луганщині у складі загону із 7 найманців. Групу розбили, Мурсал отримав поранення і помер через відсутність евакуації. Доля інших бойовиків сирійського загону невідома, зазначили у ГУР.

Як повідомляють у воєнній розвідці, Росія налагодила схему із туристичними фірмами для рекрутингу сирійців на війну проти України. Спершу біднякам пропонують роботу охоронцями в російських нафтових провінціях, а потім заманюють вищою зарплатою для участі в «м’ясних штурмах».

Раніше у ГУР повідомляли про найманців з країн Африки, яких РФ вербує на війну з Україною.

Теги за темою
війна Сирія
Джерело матеріала
loader
loader