Сибіга закликав союзників забезпечити тривалу фіндопомогу України
Сибіга закликав союзників забезпечити тривалу фіндопомогу України

Сибіга закликав союзників забезпечити тривалу фіндопомогу України


Війна – це не лише зброя, а й економіка. Саме тому фінансова допомога Україні є надзвичайно важливою.

Довгострокові фінансові зобов’язання партнерів дадуть Києву впевненість у перемозі та зможуть захистити спільні цінності. Про це у вівторок, 17 вересня, зяавив очільник МЗС України Андрій Сибіга звертаючись до союзників, йдеться у повідомлені відомства у . 

“Зараз триває бюджетний процес у низці країн. Ми закликаємо партнерів забезпечити тривалу фінансову допомогу Україні. Довгострокові зобов’язання, як-от закріплені в наших безпекових угодах Kyiv Compact, дають впевненість, що ми переможемо та захистимо спільні цінності та безпеку”, – заявив Сибіга.

За його словами, війна – це не лише зброя, а й економіка. Саме тому фінансова допомога Україні є надзвичайно важливою.

“Кожен долар невійськової підтримки вивільняє один наш власний долар для посилення оборони. Якою б не була ціна підтримки України, ціна успіху Росії буде набагато вищою”, – підкреслив міністр.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз надав Україні допомогу на 118 млрд євро з початку повномасштабної війни, яку розв’язала Росія. 

Також повідомлялося, що у Білому домі зараз працюють над суттєвим пакетом допомоги Україні, який включатиме низку різних можливостей. Його планують оголосити до кінця цього місяця. 



Теги за темою
війна МЗС України Економіка Бюджет
Джерело матеріала
loader