Україна закликала не повертати російських та білоруських шахістів до змагань
Україна закликала не повертати російських та білоруських шахістів до змагань

Україна закликала не повертати російських та білоруських шахістів до змагань

Україна стурбована наміром повернути російських та білоруських шахістів до міжнародних змагань та звернулася з листом до Міжнародної шахової федерації. Про це повідомили Міністерство молоді та спорту України та Федерація шахів України.

- Українські посадовці висловили глибоку стурбованість планами FIDE розглянути це питання на Генеральній асамблеї 21-22 вересня 2024 року в Будапешті, Угорщина, - сказано у зверненні, яке підписали міністр молоді та спорту Матвій Бідний, міністр закордонних справ Андрій Сибіга та президент Федерації шахів Олександр Камишін.

Україна закликає FIDE продовжити відсторонення російських та білоруських шахістів. У листі посадовці нагадали, що повномасштабне вторгнення Росії, співучасницею якого виступила Білорусь, стало найкривавішою війною в Європі з часів Другої світової війни.

- З початку повномасштабного вторгнення Росія вбила понад 500 спортсменів і тренерів, зокрема й 21 шахіста. Ще двоє шахістів вважаються зниклими безвісти, - сказано у заяви.

Також українські посадовці зазначили, що російські та білоруські спортивні організації є інструментом державної політики цих країн. Допуск їх до змагань означатиме легітимізацію війни.

Фото: ukrchess.org.ua

  • 31 серпня Олександр Камишін очолив Федерацію шахів України.
  • 7 серпня 2022 року росіянина Аркадія Дворковича переобрали президентом Міжнародної шахової федерації.
Джерело матеріала
loader