Тариф мають підняти обов'язково: водоканал висуває вимоги
Тариф мають підняти обов'язково: водоканал висуває вимоги

Тариф мають підняти обов'язково: водоканал висуває вимоги

За словами директора "Київводоканалу", вартість кубометра води у Києві, включаючи водовідведення, наразі становить 30 гривень, але має врази збільшитися.

Дмитро Новицький, президент Асоціації "Укрводоканалекологія" та заступник директора зі стратегічної політики "Київводоканалу", заявив, що український водоканал перебуває у складній ситуації і підвищення тарифів на воду необхідне для стабільної роботи. Про це він заявив в ефірі "5 каналу".

За його словами, востаннє тарифи на воду затверджувалися у 2021 році, у 2023 році їх знову переглянули, але згодом це рішення було скасоване, але не законно. Якби тариф не змінили, то нинішній тариф на воду в Києві становив би 40 грн замість 30 грн за кубометр.

"Зараз водоканали взагалі перебувають на межі виживання. Така ситуація не тільки нам складно, не тільки наші працівники отримують мізерну заробітну платню, вона середня в нашій галузі приблизно 13 тис. А ще й загрожує в принципі ефективному функціонуванню підприємств. І це величезна проблема" - йдеться у заяві.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Раніше Національне управління статистики опублікувало дані про зміну тарифів на комунальні послуги за минулий рік. Уряд також затвердив нову постанову, яка передбачає перерахунок рахунків, якщо послуги надаються не в повному обсязі або неякісно. Це стосується таких послуг, як опалення, водопостачання та вивезення побутових відходів.

Таким чином, питання тарифів на воду та інших комунальних платежів набуває все більшої актуальності через зростання цін та необхідність підтримувати роботу водоканалів.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

"Нафтогаз" потішив українців гарною новиною- більш детально на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, тарифи на електроенергію, скільки коштуватиме кожна кіловат-година.

Джерело матеріала
loader
loader