Тарифи на воду в Україні можуть зрости: що відомо
Тарифи на воду в Україні можуть зрости: що відомо

Тарифи на воду в Україні можуть зрости: що відомо

У великих містах тарифи на воду визначає НКРЕКП, тоді як у менших населених пунктах вартість регулюється місцевими водоканалами.

"Укрводоканалекологія" наголосила, що в Україні існує необхідність узбільшенні тарифів на водопостачання та водовідведення. Про це повідомив президент Асоціації, заступник гендиректора "Київводоканалу" зі стратегічної політики Дмитро Новицький.

За його словами, тарифи на воду не переглядали з 2021 року. У 2023 році було зроблено спробу встановити нові ціни, проте уряд зупинив цей процес, що, на його думку, було "незаконно". Він вважає, що водоканали перебувають на межі виживання, а зарплати їхніх співробітників, які становлять 13 тисяч гривень, украй низькі.

"Така ситуація загрожує в принципі ефективному функціонуванню підприємств. І це величезна проблема", — сказав він.

Нині один куб води разом із водовідведенням коштує в середньому 30 гривень, хоча мав би — 40 гривень.

У великих містах тарифи на воду визначаються НКРЕКП, тоді як у менших населених пунктах вартість регулюється місцевими водоканалами. Це дає їм можливість самостійно збільшувати ціну на воду.

Раніше повідомлялося, що в Україні наступного тижня можуть скасувати відключення світла. Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що зниження температури може дозволити компенсувати дефіцит в енергосистемі.

Також нагадаємо, що українські пенсіонери можуть втратити виплати під час виїзду за кордон. Щоб надалі отримувати пенсію, пенсіонер, який перебуває за кордоном, повинен своєчасно проходити ідентифікацію.

Теги за темою
вода
Джерело матеріала
loader
loader