У Червоному Хресті спростували інформацію про закриття місії у Дніпрі
У Червоному Хресті спростували інформацію про закриття місії у Дніпрі

У Червоному Хресті спростували інформацію про закриття місії у Дніпрі

У Червоному Хресті України спростували повідомлення у мережі про закриття місії у Дніпрі.

Як передає Укрінформ, на сторінці Червоного Хресту України у Фейсбуці ідеться: "Повідомляємо, що Український Червоний Хрест продовжує свою діяльність на Дніпропетровщині, більше того - працює у посиленому режимі, адже попри майже щоденні обстріли, регіон продовжує бути прихистком для вимушено переміщених людей".

Як зазначили в організації, загони швидкого реагування Червоного Хреста у Дніпрі та інших містах Дніпропетровської області щоденно зустрічають евакуаційні потяги із прифронтових регіонів, допомагають маломобільним людям та пасажирам з дітьми дістатись тимчасових прихистків. Родини внутрішньо переміщених осіб отримують не лише продуктовий чи гігієнічний набір, але й посуд, пледи і постіль.

За даними Червоного Хреста, від початку повномасштабного вторгнення Росії понад мільйон людей охоплені всіма видами допомоги.

Загалом із лютого 2022 року Дніпропетровська обласна організація Червоного Хреста України впровадила роботу 10 мобільних медичних бригад, які їдуть у віддалені населені пункти і надають медичну допомогу населенню.

Як результат, вже 66 тисяч пацієнтів отримали консультації, з них 10 тисяч людей отримали допомогу психолога.

Крім того, Дніпропетровська обласна організація УЧХ видала понад 246 тисяч продуктових та гігієнічних наборів, передала 10 станцій очистки води у громади, які постраждали від знищення Каховської гідроелектростанції, провела ремонтні роботи у 12 медичних закладах та ще 11 закладам передала необхідне обладнання, встановила п'ять мобільних укриттів.

60 соціальних помічників місії УЧХ у Дніпрі надають допомогу та підтримують 285 підопічних вдома, з яких 52 людини з інвалідністю і 34 - внутрішньо переміщені особи.

Як повідомляв Укрінформ, у телеграм-каналах ширилась фейкова інформація, що нібито 16 вересня Червоний Хрест видаватиме кожній родині, яка перебуває в Україні, продуктовий набір.

Фото: Червоний Хрест України

Теги за темою
Дніпро
Джерело матеріала
loader
loader