У Маріуполі окупанти роздають дітям у школах брошури з рекламою служби у російській армії. Відео
У Маріуполі окупанти роздають дітям у школах брошури з рекламою служби у російській армії. Відео

У Маріуполі окупанти роздають дітям у школах брошури з рекламою служби у російській армії. Відео

На тимчасово окупованих Росією територіях продовжується мілітаризація молоді, зокрема школярів. Так, у школах Маріуполя окупанти роздають дітям брошури, що рекламують службу в російській армії.

Про це повідомили в Telegram-каналі Маріупольської міської ради. У навчальних закладах проводять так звані "уроки мужності та безпеки".

На одному з таких уроків російські військові нібито навчали учнів основам безпеки і поводження з вибуховими пристроями та мінами. Однак одночасно вони роздали старшокласникам чоловічої статі рекламні брошури з закликами до служби в російській армії.

Окупанти також активно залучають дітей до "Юнармії" та відправляють їх до літніх таборів, де навчання включає стрільбу та навички бойових дій.

Такими заходами російські загарбники намагаються мілітаризувати свідомість молоді на окупованих територіях, щоб підготувати її до насильницької служби в окупаційній армії та участі у загарбницьких війнах.

У РФ ввели новий шкільний предмет "Основи безпеки та захисту батьківщини". Міністр освіти Росії Сергій Кравцов раніше заявляв, що програма курсу "Основи безпеки та захисту батьківщини" розроблена з урахуванням досвіду війни в Україні, а викладати предмет будуть здебільшого учасники бойових дій, які пройдуть перепідготовку у спеціальних центрах на базі педагогічних університетів.

Як повідомляв OBOZ.UA, у РФ засекретили статистику смертності своїх громадян із зовнішніх причин. Російський Держстат відносив до них вбивства, самогубства, загибель у ДТП, а від початку повномасштабного вторгнення в Україну ЗМІ використали ці дані для оцінки втрат армії РФ.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader