Українські компанії вперше зможуть взяти участь у тендерах коаліції дронів
Українські компанії вперше зможуть взяти участь у тендерах коаліції дронів

Українські компанії вперше зможуть взяти участь у тендерах коаліції дронів

Українські виробники безпілотних технологій уперше зможуть долучитися до тендерів, які організовує коаліція дронів у межах Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

Серія тендерів передбачає два лоти: на виробництво вдосконалених FPV-дронів та дронів-перехоплювачів. До участі в цих тендерах уперше запросили українські компанії. За словами посадовиці, це важливий крок для підтримки вітчизняного виробництва.

«Мета цієї коаліції – забезпечити промислове виробництво FPV-дронів, щоб створити технологічну перевагу над ворогом на довгострокову перспективу. Важливо не лише масштабувати виробництво на Заході, але й підтримати українські компанії, які здатні виробляти таку техніку», – зазначила Черногоренко.

Для участі виробникам необхідно зареєструватися на сайті Міністерства оборони Великої Британії та подати свої заявки. Пропозиції щодо FPV-дронів приймаються до 14 жовтня, а для дронів-перехоплювачів – до 11 листопада.

Усі подані заявки розглянуть члени коаліції дронів, після чого оберуть переможців. Компанії-переможці отримають замовлення на виробництво безпілотників для подальшого тестування та оцінки. В разі успішних результатів тестувань планується масштабне замовлення FPV-дронів від цих виробників.

До слова, Міністерство оборони кодифікувало для потреб Збройних сил України новий дрон-бомбер українського виробництва під назвою «Чорна вдова».

Джерело матеріала
loader
loader