"Війна не завершиться цього року": міністр оборони Нідерландів закликав до довгострокової допомоги Україні
"Війна не завершиться цього року": міністр оборони Нідерландів закликав до довгострокової допомоги Україні

"Війна не завершиться цього року": міністр оборони Нідерландів закликав до довгострокової допомоги Україні

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс вважає, що повномасштабна війна в Україні, розпочата країною-агресором Росією, не завершиться ні 2024 року, ні 2025 року. Він закликав союзників бути готовими до того, що Київ потребуватиме довгострокової підтримки.

Про це глава відомства сказав в інтерв'ю LRT. На запитання щодо можливих термінів закінчення бойових дій в Україні міністр сказав, що "не думає, що війна закінчиться цього року, і не думає, що вона закінчиться наступного року".

Брекельманс також наголосив, що ситуація на полі бою в Україні все ще залишається "дуже складною".

"Звичайно, нам необхідно надати Україні якомога більшу військову підтримку, але нам потрібно бути реалістами, тому що ситуація на полі бою дуже складна", – зазначив він.

За словами чиновника, дехто вважає, що російське вторгнення в Україну "спочатку було спринтом, який перетворився на марафон, але насправді це 42-кілометровий спринт".

На думку глави Міноборони Нідерландів, союзникам України необхідно орієнтуватися на довгострокову перспективу. Це означає, що військову допомогу країні потрібно буде надавати ще тривалий час. Країни Заходу повинні також переконатися в тому, що їхні народи "так само хочуть підтримувати Київ" і не мають хибних очікувань.

Брекельманс висловив думку, що Росія здатна вести війну з високою інтенсивністю "дуже довго".

"Росія грає в числа, і Україні дуже важко захиститися від неї, тому ми маємо дуже серйозно ставитися до російської загрози як на полі бою, так і, звичайно, пам'ятаючи про те, що це ядерна держава", – зазначив міністр.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше Рубен Брекельманс оголосив, що Нідерланди знімають обмеження щодо застосування Україною переданої зброї. Винищувачі F-16 також не мають обмежень щодо дальності.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader