Власники iPhone отримали фінальну версію iOS 18 із новими функціями
Власники iPhone отримали фінальну версію iOS 18 із новими функціями

Власники iPhone отримали фінальну версію iOS 18 із новими функціями

Apple анонсувала iOS 18 на своїй Всесвітній конференції розробників 2024 ще в червні цього року. Вчора розпочалося поширення прошивки для сумісних смартфонів. Новинки серії iPhone 16, які надійдуть у продаж з 20 вересня, поставлятимуться із встановленим iOS 18.

iOS 18 від Apple поставляється з низкою функцій ШІ, які в сукупності називаються Apple Intelligence. Наприклад, iOS 18 пропонує нові способи писати, генерувати зображення та взаємодіяти з Siri. Інтеграція моделей ШІ дозволяє користувачам переписувати, коригувати та резюмувати текст у таких додатках, як Mail та Notes. Також є програма Image Playground, яка може генерувати зображення на основі простих текстових підказок.

Власники iPhone отримали фінальну версію iOS 18 із новими функціями - Фото 1

Завдяки інтеграції Apple Intelligence, Siri стала розумнішою та більш контекстно-залежною. Тепер вона може виконувати такі дії, як базове редагування фотографій та керування файлами від імені користувача. У той час як Apple віддає перевагу обробці пристрою, віддаючи пріоритет конфіденційності користувача, завдання, які вимагають більш складної обробки, обробляються ChatGPT.

Сумісні моделі iPhone:

  • iPhone 16 серії (всі моделі);
  • iPhone 15 серії (всі моделі);
  • iPhone 14 серії (всі моделі);
  • iPhone 13 серії (включаючи mini, Pro, Pro Max);
  • iPhone 12 серії (включаючи mini, Pro, Pro Max);
  • iPhone 11 серії (Pro, Pro Max);
  • iPhone XS, XS Max, XR;
  • iPhone SE (2-го та 3-го покоління).

Apple Intelligence буде доступний тільки на моделях iPhone 15 Pro і пізніших версіях. Крім того, деякі функції Apple Intelligence стануть доступними лише в наступних оновленнях.

На додаток до функцій ШІ iOS 18 також пропонує деякі функції налаштування, такі як можливість переупорядкування додатків та віджетів. Новий Центр керування дозволяє користувачам змінювати розмір елементів керування та створювати кілька екранів для різних функцій. З iOS 18 iPhone 14 і новіші моделі отримали підтримку супутникових повідомлень, що дозволяє обмінюватися текстовими повідомленнями без підключення до стільникової мережі або Wi-Fi.

Джерело матеріала
loader
loader