Затримано чоловіків, які намагалися знищити релейні шафи УЗ на Буковині
Затримано чоловіків, які намагалися знищити релейні шафи УЗ на Буковині

Затримано чоловіків, які намагалися знищити релейні шафи УЗ на Буковині


Фігурантам повідомили про підозру – диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану. Вони перебувають під вартою.

Правоохоронці затримали трьох поплічників РФ у Чернівцях. Фігуранти готували серію підпалів на об’єктах Укрзалізниці на замовлення російських спецслужб. Про це 17 вересня СБУ.

Зазначається, що двоє із затриманих – рідні брати, а третій – їхній спільний знайомий. Фігуранти були завербовані російською спецслужбою через Телеграм-канали. Спочатку підривною діяльністю займалися лише брати. На початку вересня на них вийшов російський куратор і дав тестове завдання: за невелику винагороду зробити сім провокативних графіті на різних вулицях Чернівців. Після цього представник російської спецслужби запропонував серйознішу роботу – підпалювати релейні шафи, що мало зірвати рух залізницею в регіоні.

Зловмисники вчинили перший підпал, а на другий – залучили свого знайомого безробітного чернівчанина. Всі наступні підпали вони планували здійснювати втрьох.

СБУ і Національна поліція запобігли подальшим підпалам і затримали всіх трьох чоловіків. Під час обшуків у їхніх помешканнях вилучено мобільні телефони із доказами підривної діяльності на користь РФ

Фігурантам повідомили про підозру – диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану. Вони перебувають під вартою, їм загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, Контррозвідка Служби безпеки зірвала нову спробу РФ створити власні агентурні осередки у Києві, Полтаві та Чернігові. За вказівкою окупантів фігуранти коригували ракетно-дронові атаки РФ та готували підпали електропідстанцій і службових авто ЗСУ.

Також повідомлялося, що у Кропивницькому затримано двох агентів ФСБ РФ, які коригували повітряні удари по місту та готували серію диверсій.



Теги за темою
СБУ затримання
Джерело матеріала
loader
loader