Автоексперти кажуть тримати цей маленький предмет у бардачку, коли температура падає
Автоексперти кажуть тримати цей маленький предмет у бардачку, коли температура падає

Автоексперти кажуть тримати цей маленький предмет у бардачку, коли температура падає

Є простий спосіб уникнути небезпеки, яку може конденсат створити – витирати його. А тому водіям варто тримати в машині дещо додаткове, пише Daily Star.

Що слід тримати в бардачку авто за пониження температури

Конденсація виникає, коли тепле повітря всередині вашого автомобіля зустрічається з холодною поверхнею, наприклад, з вікном або лобовим склом. Унаслідок цього волога в повітрі конденсується. Водій це може бачити як туман, і його необхідно усунути перед початком руху.

Перед тим, як вирушати в дорогу, завжди розумно добре вимити вікна та дзеркала. Навіть якщо вони здаються чистими, будь-який бруд або жир, що назбирався за день, стане більш помітним у темряві й може вплинути на вашу здатність помічати потенційні небезпеки,
– пишуть експерти з Reduce My Excess.

Вони запропонували тримати в машині ганчірку, щоб витирати конденсат, який може накопичуватися на лобовому склі під час поїздок.

Конденсат в автомобіліКонденсат необхідно усунути перед початком руху / Фото Mateus-Andre@freepik

Немає нічого важливішого, ніж дістатися до місця призначення цілим і неушкодженим. Ось чому важливо, щоб ви адаптували свій стиль водіння відповідно до умов, так само як за їзди по снігу або льоду,
– наголосили в Birmingham Live.

У 3 прості дії – зменшивши швидкість, збільшивши дистанцію та не поспішаючи – ви зможете передбачити потенційні небезпеки та безпечно на них відреагувати.

Дорожні експерти також радять, щоб запобігти утворенню конденсату в автомобілі, тримати "внутрішню частину вікон, особливо лобового скла, в чистоті – наскільки це можливо".

Теги за темою
авто
Джерело матеріала
loader
loader