Банкомат ПриватБанку списав з рахунку українця гроші, але не видав їх: картка належить іншому банку
Банкомат ПриватБанку списав з рахунку українця гроші, але не видав їх: картка належить іншому банку

Банкомат ПриватБанку списав з рахунку українця гроші, але не видав їх: картка належить іншому банку

Користувач послугами державного ПриватБанку поскаржився, що не зміг зняти грошей з банкомату установи – при цьому кошти з його рахунку було списано. У самому банку зазначили, що оскільки гроші знімалися з рахунку іншого банку, звертатися потрібно саме до нього – щоб установа подала заявку на їхнє повернення.

Втім, сам клієнт розповів, що вже звертався до свого банку – і там йому сказали, що для повернення грошей варто чекати 60 днів. Що його не задовольнило.

"Я намагався зняти 13 000 гривень у банкоматі (ПриватБанку. – Ред.), але гроші банкомат не видав, а з мого рахунку в Абанку їх списали. Після мене жінка знімала гроші і у неї все пройшло без проблем. Коли я звернувся до свого банк, мені сказали, що потрібно чекати 60 днів повернення. А якби ці гроші були терміново потрібні?", – поскаржився користувач на порталі "Мінфін".

У самому ПриватБанку зазначили: банк працює за правилами Міжнародної платіжної системи. А тому користувачеві його послугами слід звернутися до банку, який видав картку – адже саме він може:

  • ідентифікувати особу як власника картки;
  • подати заявку на повернення коштів та у разі підтвердження факту збою чекати на повернення коштів у визначений строк.

"Такий порядок оскарження операцій регламентовано Міжнародною Платіжною Системою. Ми, в свою чергу, завжди прикладаємо максимум зусиль, щоб якомога швидше опрацювати заявку, коли вона надходить до нас, та надати відповідь Банку, що видав вам картку", – розповіли в ПриватБанку.

Як повідомляв OBOZ.UA, водночас вилучені або забуті в банкоматах державного ПриватБанку банківські картки не повертаються власникам. Причому навіть якщо картку було випущено іншим банком. У такому разі слід звертатися до свого банку для відновлення картки.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader