Баскетболіст Єгор Сушкін повернувся з Литви до України
Баскетболіст Єгор Сушкін повернувся з Литви до України

Баскетболіст Єгор Сушкін повернувся з Литви до України

Український клуб баскетбольної Суперліги «Київ-Баскет» підписав угоду з основним плеймейкером юніорської збірної України Єгором Сушкіним.

Як повідомляє пресслужба ФБУ, минулі два сезони український захисник провів у Литві, передає Укрінформ.

Два останні роки Сушкін був основним «першим номером» збірної України U18 на чемпіонатах Європи у Дивізіоні В. На обох турнірах він став найкращим серед українців за кількістю передач і проведеного часу на майданчику. Влітку 2024 року розігруючий захисник за вісім матчів (31,3 хвилини) здобував 13,5 очка, робив 4,3 підбирання, 4,1 передачі, 3,5 перехоплення (найкращій на євротурнірі) та 0,5 блокшота у середньому за гру.

Нинішнього літа Єгор також виступав за українську збірну з баскетболу 3х3, яка посіла четверте місце чемпіонату світу-2024. Сушкін став найрезультативнішим гравцем команди, записав до активу 45 очок. Він реалізував 13 одноочкових кидків, 4 рази влучив здалеку, а також закинув 24 штрафні.

Минулий клубний сезон український розігруючий Єгор Сушкін провів за другу команду «Шяуляя» у третій лізі Литви. Також виступав у чемпіонатах U18 (виграв Дивізіон В) та U19 (посів 2-е місце серед еліти). Після завершення сезону його обрали до символічної збірної академії «Шяуляя».

Як повідомлялося, яяяяяяяяяяя «Київ-Баскет» продовжив співпрацю з атакувальним захисником Максимом Зайцевим та оголосив про повернення до команди форварда Микити Когута.

Фото: fbu.ua.

Теги за темою
Спорт Литва Баскетбол
Джерело матеріала
loader
loader