Через масштабну лісову пожежу в Ізюмському районі частково евакуюють жителів села — Синєгубов
Через масштабну лісову пожежу в Ізюмському районі частково евакуюють жителів села — Синєгубов

Через масштабну лісову пожежу в Ізюмському районі частково евакуюють жителів села — Синєгубов

На території Харківської області зафіксовано 14 осередків займання у лісових масивах. Найбільш загрозлива ситуація склалася в Ізюмському районі. Олег Синєгубов в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів про оперативну ситуацію в області.

«Вогонь підступає до населеного пункту Андріївка Донецької громади. Розповсюдженню полум’я сприяє посушлива погода й пориви вітру. Сьогодні зранку площа займання у лісових насадженнях на цьому напрямку складала понад 5 гектарів, а вже по обіді – зросла до близько 40 гектарів. Наразі ухвалено рішення про евакуацію жителів трьох вулиць у селі Андріївка, які наближені до лісового масиву, це приблизно 250 людей», – зазначив Олег Синєгубов.

Для ліквідації загоряння залучені всі внутрішні ресурси Харківщини, залучено близько 600 працівників ДСНС, в тому числі з Полтавської, Дніпропетровської, Луганської областей, понад 200 одиниць спецтехніки, пожежні потяги.

Протистояння масштабній лісовій пожежі ускладнене тим, що вона вирує на деокупованій території, яка була густо замінована ворогом, додав начальник Харківської ОВА.

Впродовж доби російські окупанти завдали по області 11 ударів керованими авіабомбами, з них 3 – по місту Харків. Один КАБ влучив у лісосмугу, де працювали підрозділи ДСНС над ліквідацією пожежі. Внаслідок удару постраждали 9 людей, з них 4 – рятувальники.

«Через збільшення кількості ворожих обстрілів на Куп’янському напрямку Кіндрашівській, Курилівській та Куп’янській громадах було оголошено обов’язкову евакуацію сімей з дітьми в примусовий спосіб. З 9 по 14 вересня з небезпечних населених пунктів вже евакуювали 43 дитини з родинами. Робота в цьому напрямку триває» – зазначив Олег Синєгубов.

Джерело матеріала
loader
loader