Дніпровське медіа «Поміж» видало друкований журнал про історичний та культурний спадок міста
Дніпровське медіа «Поміж» видало друкований журнал про історичний та культурний спадок міста

Дніпровське медіа «Поміж» видало друкований журнал про історичний та культурний спадок міста

Тексти у першому номері журналу розповідають також про локальний літературний міф, образи та уявлення, що сформувалися навколо Дніпра, а також війну.

Дніпровське медіа «Поміж» видало перший випуск друкованого журналу під такою ж назвою. Про це повідомила команда медіа на інстаграм-сторінці.

Перший друкований номер журналу присвячений переосмисленню історичного та культурного спадку Дніпра. Тексти розповідають про локальний літературний міф, музичний андеграунд 1990-2000х, образи та уявлення, що сформувалися навколо міста, а також про війну.

Як розповіли в редакції, команда почала створення друкованого журналу з питань «Що таке Дніпро?», «Що означає жити тут?» і «Які сенси наповнюють місто, як вони вписують його у всеукраїнський та глобальний контекст?».

«Цей журнал подекуди хаотичний, побудований нелінійно — так само, як і місто, в якому він створений», — пишуть творці журналу.

Дніпровське медіа «Поміж» видало друкований журнал про історичний та культурний спадок міста - Фото 1

Як розповіла редакторка медіа Аліна Стаменова в коментарі ІМІ, серед авторів першого випуску журналу — письменник Максим Беспалов, літературознавиця Ірина Пасько, культурна менеджерка та перекладачка Вікторія Наріжна.

Дніпровське медіа «Поміж» видало друкований журнал про історичний та культурний спадок міста - Фото 2

«Нам завжди здавалось, що Дніпро не досить досліджений – насамперед нами самими, що місту бракує уважного погляду на власну історію, спадщину та міфосистему, а також їхнє переосмислення в сучасному контексті. Ми задумували це видання як наш внесок у те, щоб це змінити.

Журнал певною мірою є освідченням Дніпру в коханні. У цьому місті сформувалася наша команда, з кожною вулицею тут пов’язана певна історія, зрештою це дім. Сподіваємось, після прочитання журналу ви подивитеся на Дніпро іншими очима. І, можливо, це місто стане для вас трохи ближчим», — каже Аліна Стаменова. 

Перший випуск двомовний — всі тексти перекладено англійською. Візуальне оформлення журналу створила студія Kultura. Крім есеїв та авторських матеріалів, у журналі можна прочитати вірші дніпровських поетів/-ок, побачити світлини локальних фотографів/-ок та ілюстрації від митців та мисткинь.

Дніпровське медіа «Поміж» видало друкований журнал про історичний та культурний спадок міста - Фото 3

Фото: студія Kultura

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Дніпро
Джерело матеріала
loader
loader