Французькі винищувачі Mirage для України зможуть уражати наземні цілі
Французькі винищувачі Mirage для України зможуть уражати наземні цілі

Французькі винищувачі Mirage для України зможуть уражати наземні цілі

Французькі винищувачі Mirage 2000-5F, що мають бути поставлені в Україну, переобладнають для набуття ними можливостей вести вогонь по наземних цілях.

Від початку Mirage 2000-5F були розроблені для запуску ракет класу «повітря-повітря», а не «повітря-земля», передає Укрінформ із посиланням на Sud-Ouest.

«Частина літаків Mirage 2000-5F, які Франція планує поставити Україні, будуть переобладнані в Казо (місце розташування авіабази Головного управління озброєнь на південному заході країни - ред.). Це дозволить їм вести вогонь по наземних цілях», - заявив Дам'єн Брено, директор відділу льотних випробувань Генерального управління оборонних закупівель Франції.

Він також зазначив, що вдосконалення літаків відбувається постійно: «Наше завдання полягає в тому, щоб оснастити війська на сьогодні і на завтра».

За інформацією профільного видання AIR and COSMOS, така модифікація не є революцією для цих літаків, оскільки грецькі Mirage 2000-5 Mk2s та деякі інші вже мають здатність нести боєприпаси класу «повітря-земля» або «повітря-море». Вони, зокрема, можуть бути обладнані крилатими ракетами SCALP-EG або протикорабельними Exocet.

«Ми не повинні зосереджуватися лише на боєприпасах, адже трансформація може торкнутися й іншого обладнання. Наприклад, чи зможе літак нести «поди» з лазерними цілевказівниками, зокрема, для стрільби боєприпасами з лазерним наведенням?» - йдеться в статті.

У будь-якому випадку, пише видання, ці зміни ще мають бути випробувані під час тестів на авіабазі у Франції.

У червні президент Франції Еммануель Макрон оголосив про передачу винищувачів MirageУкраїні і навчання пілотів у Франції. Точну кількість літаків він назвати відмовився.

Фото: AAE

Теги за темою
війна Франція Літак
Джерело матеріала
loader
loader