Європейська спільнота пообіцяла подальшу допомогу Молдові
Європейська спільнота пообіцяла подальшу допомогу Молдові

Європейська спільнота пообіцяла подальшу допомогу Молдові

У Кишиневі на п'ятому засіданні Міжнародної платформи підтримки Молдови, створеної за ініціативи Франції, Німеччини та Румунії, було оголошено про виділення країні 80 мільйонів євро у вигляді грантів і 305 мільйонів євро у вигляді кредитів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Le Monde.

«Разом з нашими партнерами ми маємо силу, щоб стимулювати зростання, створювати можливості та забезпечувати європейське майбутнє Молдови», - написала в мережі Х президентка Молдови Майя Санду.

За її словами, вступ Молдови до Європейського Союзу - це своєрідний план Маршалла. Від цього залежить майбутнє, стабільність та демократична консолідація країни.

"Ця підтримка дозволить Молдові завершити інтеграцію своїх енергетичних систем з європейськими мережами, що є важливим кроком до остаточного виключення можливості енергетичного шантажу", - заявив міністр закордонних справ Франції, що іде у відставку Стефан Сежурне .

За словами його німецької колеги Аннилєни Бербок, спроби Росії вплинути, або навіть саботувати майбутні вибори в Молдові, є ще однією причиною продовжувати допомагати їй.

Як повідомляв Укрінформ, Канада надасть Молдові кредит для підтримки українських біженців.

Теги за темою
допомога Європа Молдова
Джерело матеріала
loader
loader