Китай увів санкції проти дев’яти компаній США через постачання зброї Тайваню
Китай увів санкції проти дев’яти компаній США через постачання зброї Тайваню

Китай увів санкції проти дев’яти компаній США через постачання зброї Тайваню

Китай у відповідь на рішення уряду Сполучених Штатів передати Тайваню чергову партію озброєння запровадив обмежувальні заходи проти дев’яти американських компаній.

Про це йдеться в заяві МЗС КНР, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати знову оголосили про продаж зброї китайському регіону Тайвань. Це серйозно порушує принцип одного Китаю, … є втручанням у внутрішні справи КНР та завдає шкоди суверенітету і територіальній цілісності Китаю. Відповідно до закону про протидію іноземним санкціям Китай ухвалив рішення запровадити обмежувальні заходи проти низки американських компаній», - зазначається в заяві.

Китайська сторона включила до санкційного списку залучені до програм виробництва зброї корпорації Sierra Nevada, Stick Rudder, Cubic, S3 AeroDefense, TCOM, TextOre, Planate Management Group, ACT1 та Exovera.

Згідно із заявою, майно цих американських виробників на території Китаю буде заморожене, а китайським компаніям і приватним особам заборонена будь-яка співпраця з ними. Обмеження набувають чинності від сьогодні, 18 вересня.

Пекін не вперше накладає санкції на американські збройові компанії через продаж їхньої продукції Тайваню. У травні уряд КНР запровадив обмеження проти 15 корпорацій зі США, серед яких такі великі світові виробники озброєння, як General Atomics, General Dynamics, Boeing Defense та Lockheed Martinі і Raytheon.

Як повідомляв Укрінформ, державний департамент США схвалив продаж Тайваню запасних частин для бойових літаків на суму близько 228 мільйонів доларів, аби допомогти військовим острова підтримувати боєготовність своїх ВПС на тлі загрози вторгнення Китаю.

Фото: Getty Images

Теги за темою
Китай
Джерело матеріала
loader
loader