На Буковині правоохоронець особисто переводив ухилянтів через кордон до Румунії
На Буковині правоохоронець особисто переводив ухилянтів через кордон до Румунії

На Буковині правоохоронець особисто переводив ухилянтів через кордон до Румунії

Прикордонник допомагав військовозобов'язаним чоловікам нелегально потрапляти у сусідню державу. За свої послуги він просив 6 тисяч євро.

З липня 2024 року правоохоронець з Чернівецької області розпочав власний протиправний "бізнес" на ухилянтах. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань (ДБР).

Чоловік забирав військовозобов'язаних чоловіків в обумовленому місці та на власному авто довозив їх до одного зі сіл, що межує з Румунією.

Далі він особисто, пішки через ліс, переводив чоловіків через кордон. Ціна такої "послуги" складала 6 тис. євро з особи.

15 вересня, під час передачі коштів від одного з охочих покинути країну, працівники ДБР затримали правоохоронця "на гарячому".

Затриманому повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Зі свого боку Чернівецька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону інформує, що у протиправних діях підозрюється 59-річний прикордонник.

Нагадаємо, 21-річний вінничанин блукав у горах, відбивався від хижаків та пив отруйну воду, намагаючись потрапити до Румунії. В цей час його батько хвилювався за сина, тож вирішив звернутися до прикордонників.

Також ми писали, що прикордонника-кінолога спіймали на переправленні військовозобов'язаних до Європи. Свої послуги той оцінив у 21 тисячу євро.

Теги за темою
війна Чернівецька область ДБР
Джерело матеріала
loader
loader