Міграційна служба назвала кількість хасидів, що прибули до Умані на святкування Рош га-Шана
Міграційна служба назвала кількість хасидів, що прибули до Умані на святкування Рош га-Шана

Міграційна служба назвала кількість хасидів, що прибули до Умані на святкування Рош га-Шана

На Черкащину почали прибувати паломники-хасиди на святкування єврейського Нового року – Рош га-Шана, який цьогоріч відзначають у жовтні. Про це повідомила пресслужба Державної міграційної служби України.

«Сьогодні з робочим візитом місто Умань відвідав начальник Центрально-південного міжрегіонального управління Державної міграційної служби Андрій Кочерга. Спільно з працівниками Уманського відділу ЦПМУ ДМС відвідали квартал, де проживають хасиди, могилу засновника брацлавського хасидизму цадика Нахмана, і за участі представників Уманського районного управління поліції ГУНП в області та Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту Національної поліції України обговорили спільні заходи. Головні акценти наради: безпекова складова перебування іноземних паломників та контроль за дотриманням ними законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», – йдеться у повідомленні.

У Міграційній службі зазначили, що до Умані вже прибули до пів тисячі хасидів, однак масового прибуття паломників очікують уже з наступного тижня. З огляду на це, Міграційна служба разом із правоохоронними органами перейшли на посилений режим роботи.

Цього року планується найбільш велелюдне святкування Рош га-Шана за участю понад 50 тис. прочан.

Рош га-Шана у 2024 році відзначатимуть 2–4 жовтня.

Натомість  Міністерство закордонних справ України закликає хасидів утриматися від паломництва до Умані на Рош га-Шана через військову агресію Росії. У разі приїзду паломники мають враховувати обмеження воєнного стану та можливі ускладнення перебування.

Також раніше голова Черкаської ОВА ІгорТабурець закликав хасидів утриматися від паломництва в Умань на святкування Рош га-Шана. Табурець додав, що під час паломництва буде розгорнуто місці оперативний штаб для координації роботи.

 

Джерело матеріала
loader
loader