Нетаньягу натякнув на нову війну
Нетаньягу натякнув на нову війну

Нетаньягу натякнув на нову війну

Ізраїльський прем’єр пообіцяв повернути додому десятки тисяч жителів, евакуйованих із північних прикордонних районів через зростання напруженості з угрупованням Хезболла.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу увечері у середу, 18 вересня, анонсував військову операцію проти угрупованні Хезболла на півдні Лівану. Про це він заявив у соцмережі .

Нетаньягу опублікував десятисекундне відео, в якому сказав лише одне речення.

“Я вже казав це. Ми повернемо жителів півночі до їхніх домівок і забезпечимо їхню безпеку. Так і буде зроблено”, – сказав Нетаньягу.

За день до цього наводила слова Нетаньягу, який заявив, що ізраїльські цілі війни в Газі розширилися і тепер включають надання можливості ізраїльтянам, які залишили райони поблизу ліванського кордону, повернутися до своїх домівок. Рішення було ухвалене після того, як міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив посланнику США Амосу Хохштейну, який перебував з візитом в Ізраїлі, що “воєнні дії” є “єдиним способом, який залишився для забезпечення повернення північних громад Ізраїлю”.

Нетаньягу своєю чергою сказав посланнику, що прагне “фундаментальних змін” у ситуації з безпекою на північному кордоні Ізраїлю.

Як відомо, на північ від Ізраїлю знаходиться Ліван. У середу також міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив про “нову фазу” війни проти Хезболли, через, яку ЦАХАЛ зосереджує ресурси на північному фронті, поблизу кордону з Ліваном.

У середу у Лівані почалася друга хвиля вибухів, але цього разу вибухали різні гаджети, мопеди і навіть машини.





Теги за темою
Ізраїль
Джерело матеріала
loader
loader