Neuralink розробляє імплант для відновлення зору
Neuralink розробляє імплант для відновлення зору

Neuralink розробляє імплант для відновлення зору

У майбутньому гаджет може забезпечити зір, який перевищуватиме природний, дозволяючи бачити в інфрачервоному та ультрафіолетовому спектрах.

Neuralink отримала дозвіл Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) на розробку технології Blindsight, яка покликана допомогти людям зі втратою зору.

Засновник компанії Ілон Маск , що пристрій зможе не лише повернути зір, але й наділити людей “суперздібностями”, як-от бачення в інфрачервоному чи ультрафіолетовому спектрах.

Проте до реального прориву ще далеко. Програма розвитку революційних пристроїв FDA, у яку потрапила технологія Blindsight, пропонує учасникам лише експертну підтримку та пріоритетний розгляд заявок. Крім того, Blindsight є вдосконаленою версією існуючих технологій, які вже використовувалися для обмеженого відновлення зору.

Blindsight працює за принципом стимуляції зорової кори головного мозку через імплантовані електроди, що отримують дані від камери.

Раніше повідомлялося, що японська компанія Sony випустила фотокамеру для людей із поганим зором. Пристрій має лазерний проектор.



Джерело матеріала
loader
loader