Пашинян назвав ОДКБ загрозою для державності Вірменії
Пашинян назвав ОДКБ загрозою для державності Вірменії

Пашинян назвав ОДКБ загрозою для державності Вірменії

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Єреван має надто багато питань без відповідей щодо Організації договору колективної безпеки і бачить причини вважати її загрозою для своєї державності.

Як повідомляє "Європейська правда", його слова наводить Armenpress.

"Ми заморозили членство в ОДКБ не лише тому, що ОДКБ не виконує свої безпекові зобов’язання щодо Вірменії, але й тому, що, на нашу думку, ОДКБ створює загрози для безпеки Вірменії, її майбутнього існування, суверенітету і державності", – заявив Пашинян.

Водночас не став категорично стверджувати, що країна вийде з ОДКБ, але висловив сумнів у тому, що Вірменія ще колись почує відповіді на свої запитання.

"Минуло рівно два роки відтоді, як ми розставили акценти, а відповіді не просто не пролунали, а вже зрозуміло, що вони не прозвучать… Поки ми не почуємо ці відповіді, Вірменія буде все далі і далі віддалятися від ОДКБ.

Є такий вислів – точка неповернення.

І якщо ми її ще не пройшли, то є висока ймовірність, що ми цю точку пройдемо", – додав Нікол Пашинян.

У цьому ж публічному виступі він не став виключати, що Вірменія візьме курс на вступ до ЄС, якщо побачить "реальну перспективу".

Також Пашинян заявив, що ні він, ні жоден інший офіційний представник Вірменії ніколи не відвідає Білорусь, поки керівником цієї країни є Александр Лукашенко.

Після цього Білорусь викликала посла Вірменії на зустріч у МЗС після того, як напередодні Пашинян оприлюднив свої звинувачення.

Пізніше посла було відкликано до Єревану, а посол Білорусі повернувся до Мінська.

Деталі читайте у статті: Обережний розрив з РФ: що означає заява Пашиняна про вихід Вірменії з ОДКБ.

Джерело матеріала
loader
loader