"План Б": експерти розповіли про небезпечний сценарій Путіна, щоб зменшити західну допомогу Україні
"План Б": експерти розповіли про небезпечний сценарій Путіна, щоб зменшити західну допомогу Україні

"План Б": експерти розповіли про небезпечний сценарій Путіна, щоб зменшити західну допомогу Україні

Путін може вдатися до ядерних випробувань, щоб залякати Захід і змусити його обмежити допомогу Україні.

Про це розповів Ульріх Куен, експерт з Інституту дослідження проблем миру та політики безпеки в Гамбурзі.

На його думку, Путін може спробувати провести ядерні випробування як сигнал Заходу. Такий крок став би серйозною ескалацією конфлікту, адже росія не проводила ядерних випробувань вже понад 34 роки.

За словами Куена, Путін може вдатися до такого сценарію через відчуття ослаблення свого впливу. Зростання підтримки України з боку НАТО створює для нього ризик, що його погрози більше не сприймаються серйозно. Ядерне випробування могло б повернути страх і змусити Захід переглянути свої позиції щодо військової допомоги Україні.

В той же час, експерт з безпеки Інсбрукського університету в Австрії Герхард Манготт також вважає, що Путін може піти на ядерні навчання з демонстрацією тактичної ядерної зброї на сході росії. Це може стати попередженням для НАТО та конкретно для Великої Британії, яку президент рф може звинуватити у прямих збройних агресіях проти росії.

Росія може почати завдавати ударів по британських безпілотниках і літаках у зоні Чорного моря. Також є ризик ударів по літаках F-16 із ракетами Storm Shadow, розташованих на базах у Румунії та Польщі. Таким чином, росія може намагатися змусити Британію та її союзників стримати свою підтримку України.

Експерти наголошують, що ескалація ядерної загрози може змінити динаміку війни та збільшити напругу між росією і Заходом. У той час як Путін намагається залякати союзників України, його дії можуть призвести до нових санкцій та глобальної ізоляції.

Джерело: reuters.

Останні новини України:

Армія Росії почала атакувати Україну новим типом авіабомб: військовий експерт розповів про небезпеку.

Перелом ситуації на фронті: військовий експерт дав прогноз до кінця 2024 року.

Які ракети отримали українські F-16: військовий експерт розповів, як це позначиться на фронті.

Теги за темою
допомога
Джерело матеріала
loader
loader