Плату за світло нараховуватимуть по-новому
Плату за світло нараховуватимуть по-новому

Плату за світло нараховуватимуть по-новому

З 1 червня 2024 року в Україні запроваджено єдиний тариф на електроенергію для побутових споживачів – 4,32 грн за кіловат-годину. Це нововведення скасувало різницю в оплаті для тих, хто споживає менше або більше 100 кВт-год на місяць, що викликало чимало запитань серед українців.

Компанія YASNO, один з провідних постачальників електроенергії, пояснила, що відтепер усі побутові споживачі сплачуватимуть однакову ціну – 4,32 грн за кожен кіловат-годину незалежно від обсягу споживання. Тобто споживачі, які використовують більше електроенергії, більше не матимуть додаткових тарифних обмежень або пільг, як це було раніше.

Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Проте, є виняток для абонентів, які використовують електроенергію для опалення. У період опалювального сезону для тих, хто споживає до 2000 кВт-год на місяць, діятиме знижений тариф – 2,64 грн за кіловат-годину. Це нововведення є важливим для тих, хто покладається на електричне опалення в холодний сезон.

Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко попередив про можливі проблеми з електропостачанням у найближчі місяці. Він зазначив, що вже з жовтня очікується зростання споживання електроенергії, і це може призвести до обмежень у виробництві електроенергії. Наразі попит у пікові години перевищує генераційні можливості України на 2,4 ГВт-год, що частково компенсується за рахунок імпорту.

Коваленко також звернув увагу на нерівномірні обмеження по регіонах, пояснивши, що це пов'язано з технічним станом інфраструктури, а не наданням преференцій окремим областям. Він закликав громадян серйозно підготуватися до зими, наголошуючи, що енергетики цілодобово працюють над відновленням енергосистеми.

Раніше ми розповідали, що субсидію отримаєте, навіть якщо маєте борги за комуналку: українцям розповіли, як залишитись за допомогою

Також, рахунки за воду зростуть: кому чекати нових тарифів і коли





Джерело матеріала
Згадувані персони