Чому небезпечно сваритися 18 вересня і чого не можна вимагати сьогодні: прикмети та заборони на Аріни
Чому небезпечно сваритися 18 вересня і чого не можна вимагати сьогодні: прикмети та заборони на Аріни

Чому небезпечно сваритися 18 вересня і чого не можна вимагати сьогодні: прикмети та заборони на Аріни

Цього дня православною церквою вшановується пам'ять мучениць Аріадни Промісської та Ірини Єгипетської.

Інші назви свята: "Аріна осіння", "Аринін день", "Ірина", "Журавлиний літ".

Чому небезпечно сваритися 18 вересня і чого не можна вимагати сьогодні: прикмети та заборони на Аріни - Фото 1

Є думка, що всі ягоди, які зібрані сьогодні, мають величезну цілющу силу. Тому не забудьте зібрати хоча б шипшину. Він може допомогти при проблемах зі шлунком або кишечником, якщо зібрати його опівдні - допоможе від застуди, а якщо на заході сонця - від інших недуг. Але використовують його також для олії, варення, повидла, мармеладу. З нього виходять дуже смачні та ароматні страви та напої.

Чому небезпечно сваритися 18 вересня і чого не можна вимагати сьогодні: прикмети та заборони на Аріни - Фото 2

Також у цей день заведено стежити за журавлями, їх вважають Божими посланцями. Люди вірять, що восени вони забирають мертві душі, а навесні прилітають із душами немовлят. Птахам, що відлітають, слід прокричати: "Колесом дорога" , - тоді вони неодмінно після зимівлі повернуться додому.

Восени саме час заготовляти запаси на зиму. Тому раніше цього дня збиралися разом жінки та рубали капусту, щоб потім засолити чи заквасити її. Моляться сьогодні і святій Ірині, треба піти до храму і помолитися про здоров'я, благополуччя та сімейне щастя. Коли вийдете з церкви, дайте нужденним милостиню.

"Безногий" жебрак, кадр з відео
"Безногий" жебрак, кадр з відео

Сьогодні варто провести, займаючись добрими справами. Не хвалиться і не ображайте нікого, також сьогодні не можна просити у Бога більше, ніж треба людині. Інакше втратите і те, що маєте.

Не дивіться, що осінь – похмура пора. Одягніть одяг жовтих, червоних та помаранчевих кольорів. Це принесе вам гарне самопочуття та настрій. Якщо хочете наповнити життя новими добрими враженнями та знайти друзів, попрацюйте над вхідними дверима та її зовнішнім виглядом. Повісьте номер, якщо його немає, а якщо потьмянів – почистіть. Добре було б самі двері теж вимити, а якщо прибираєте, відчиніть їх навстіж.

Намагайтеся не вимагати від коханого неможливих речей. Він сильно на вас розсердиться. Нового нічого не робіть, сьогодні багато ситуацій можуть повторитися.

Закохана пара, фото: Знай.ua
Закохана пара, фото: Знай.ua

Що не можна робити 18 вересня

18 вересня, як і в інший день, Церква не схвалює сварок, лихослів'я, пліток, виступає проти наклепу, засудження, заздрості, жадібності, помсти та розпачу. Не слід відмовляти тим, хто просить допомоги.

За народними прикметами не слід з'ясовувати стосунки з близькими, інакше сварка може затягтися надовго, не варто хвалитися своїми успіхами і бути обережними в проханнях до Господа - не просити більше, ніж потрібно.

Раніше ми повідомляли, що діти будуть під сильним захистом Господа: яку молитву повинна знати кожна мама.

Джерело матеріала
loader
loader