Помиляються більшість: завдання на перевірку знань ПДР
Помиляються більшість: завдання на перевірку знань ПДР

Помиляються більшість: завдання на перевірку знань ПДР

Дорожній рух – це важлива складова повсякденного життя будь-якої людини. Кожен, хто сідає за кермо або навіть просто переходить дорогу, є учасником цього складного процесу.

Безпека на дорогах багато в чому залежить від того, наскільки добре всі учасники знають та дотримуються правил дорожнього руху. Тому auto_pdr.ua поділився завданням, яке перевірить ваші знання.

У яких напрямках водію білого автомобіля дозволено рухатись?

  • А. За траєкторією 1;
  • Б. За траєкторією 2;
  • В. За траєкторіями 1 та 2.

На перший погляд, може здатися, що в завданні немає нічого складного. Ми бачимо просто світлофор та звичні знаки, але на практиці понад 70% опитуваних не змогли дати правильну відповідь.

Для того, щоб зрозуміти, чому так відбувається, спершу варто розглянути дорожній знак 4.4 Рух прямо або праворуч.

Знак дозволяє рух лише прямо або праворуч для водіїв, які наближаються до перехрещення проїзних частин, перед яким він встановлений. Однак не можна давати відповідь на запитання, зважаючи лише на цей знак.

Зверніть увагу на світлофор. На його основній секції горить стрілка, яка дозволяє рухатися лише прямо. Але багатьох водіїв часто збиває намальована стрілка, яка розташована біля верхівки світлофора.

Намальована стрілка напроти червоного сигналу світлофора дійсно дозволяє поворот в тому напрямку, на який вона вказує. Однак насправді вона діє виключно в тому випадку, коли на основних секціях горить червоний, тому в цьому випадку на табличку зі стрілкою можна не звертати уваги.

Правильна відповідь

Оскільки на основному сигналі світлофора горить зелена стрілка, що спрямована прямо, водій білого автомобіля може рухатися лише траєкторією 2. Правильна відповідь Б.

Раніше OBOZ.UA публікував задачу на знання правил руху круговим перехрестям.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader