Порахуйте кола на малюнку: непроста головоломка, що покаже ваш IQ
Порахуйте кола на малюнку: непроста головоломка, що покаже ваш IQ

Порахуйте кола на малюнку: непроста головоломка, що покаже ваш IQ

Головоломки називають одним з найкращих способів розім’яти мозок, розвинути нові нейронні зв’язки та підвищити свій IQ. Особливо, якщо це досить нетипова задача, яка потребуватиме від вас нестандартного мислення.

Саме таку головоломку публікує OBOZ.UA. Завдання вона ставить перед гравцем досить просте – порахувати кола на малюнку. Але чи впевнені ви, що здатні з ним впоратись, ще й вкластись у 5 секунд?

Подивіться на малюнок із задачею. Він дуже простий – містить тільки рожеве тло і кілька концентричних кіл із кругом посередині. У вас є п’ять секунд, щоби відповісти, скільки саме цих кіл ви бачите перед собою

  • варіант А: 1
  • варіант В: 5
  • варіант С: 8
  • варіант D: 9

В будь-якому разі кіл тут не так багато, щоби витрачати тривалий час на їх підрахунок. Ви точно маєте впоратись. Готові дати відповідь? Оберіть свій варіант із запропонованих вище.

А тепер переходимо до правильної відповіді. Більшість людей рахують тільки чорні кола і в них виходить відповідь В – 5. Але насправді колами є і рожеві проміжки між ними. Придивіться, вони теж мають відповідну форму. Ба більше, круг в центрі теж по суті є колом, адже, за визначенням, така геометрична фігура є частиною площі, обмеженої колом.

Таким чином, правильна відповідь на цю задачу – це варіант D. Кіл на малюнку дев’ять – чотири чорних, чотири рожевих і центральний круг.

Раніше OBOZ.UA публікував головоломку, в якій треба було знайти однакові відбитки пальців.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader