Росія хоче підірвати довіру до України та Заходу через соцмережі – ISW
Росія хоче підірвати довіру до України та Заходу через соцмережі – ISW

Росія хоче підірвати довіру до України та Заходу через соцмережі – ISW

Росія активно використовує соціальні мережі для проведення інформаційних операцій, спрямованих на підрив України та Заходу. Це підтверджується нещодавніми діями Meta та Держдепартаменту США, а також витоком документів, що описують роботу російського «Агентства соціального проєктування». Про це повідомляє звіт Інституту вивчення війни.

Нещодавні події підтверджують, що Росія активно використовує соціальні мережі для проведення інформаційних операцій, спрямованих на підрив України та Заходу. Це стало очевидним після заборони Meta російського державного ЗМІ Russia Today (RT) та пов'язаних з ним організацій, а також введення санкцій Держдепартаментом США проти осіб, пов'язаних з RT.

Витік документів, що описують роботу російського "Агентства соціального проєктування" (SDA), розкрив масштаби цієї інформаційної війни. SDA займалося поширенням фальшивих документів, підроблених новин та антиукраїнських мемів, спрямованих на дискредитацію українського керівництва та деморалізацію Збройних Сил України. Крім того, воно створювало фальшиві матеріали, що нібито походять від європейських урядових установ та ЗМІ.

«За оцінками ISW, Росія продовжує докладати зусиль для розвитку можливостей використання інформаційних операцій на платформах соціальних мереж, щоб викликати кінетичну активність і втручатися у вибори, а також у заходи з дестабілізації та схеми ухилення від санкцій», – йдеться у звіті.

Ці дії є частиною ширшої стратегії Кремля з використання інформаційних операцій для досягнення своїх політичних цілей.

Джерело матеріала
loader
loader