Школа попкультури Skvot запустила літературний подкаст «Короткий зміст»
Школа попкультури Skvot запустила літературний подкаст «Короткий зміст»

Школа попкультури Skvot запустила літературний подкаст «Короткий зміст»

Автори подкасту пропонують слухачам легку бесіду, ніби з другом, який розділяє думку про читання як частину комфортної рутини, де немає місця для перегонів, тиску чи вимог

Школа попкультури Skvot запустила літературний подкаст «Короткий зміст». Його мета — популяризувати комфортне читання без страхів і табу та дослідити попкультурний аспект на тлі розвитку української книжкової індустрії. Про це повідомляє школа попкультури Skvot.

Як ідеться у повідомленні, «Короткий зміст» — це не експертна розмова про літературу з представниками різних напрямів попкультури: журналістики, мистецтва, креативного бізнесу, дизайну, реклами, кіно, тощо.

У ньому не обговорюють складні теми і приховані сенси, закладені письменниками між рядків. Натомість його автори пропонують слухачам легку бесіду, ніби з другом, який розділяє думку про читання як частину комфортної рутини, де немає місця для перегонів, тиску чи вимог.

Ведучою «Короткого змісту» стала креаторка Марина Чернявська.

«Ідея подкасту виникла з дуже особистого переживання. Я багато років працювала в креативній рекламі, але завжди читала і цікавилась літературою. Пару років тому мені пощастило попрацювати з кількома книжковими проєктами й зануритись в тему трошки глибше: познайомитися з ключовими постатями індустрії, побачити широку аудиторію читаючих українців, дослідити контент на тему. Проте моєї побутової зацікавленості книжками не вистачало для розуміння багатьох професійних і експертних розмов-подкастів-дискусій, бо цим завжди займались люди з самої середини індустрії. Тому я подумала, що можливо, я не одна з цим відчуттям і не мені одній хотілося б чути й слухати про книжки трошки простіше і легше. Інша причина – це моя власна мрія дожити до дня, коли читання книжок в Україні буде не атрибутом "аристократії", відмінників з Могилянки чи, навпаки, модним трендом. А стане частиною рутини, інструментом самотерапії та чого завгодно ще для якомога більшої кількості українців», — розказує Марина Чернявська.

Гостями перших епізодів стали комунікаційниця Анастасія Мозгова, художниця і власниця арт-простору The Stein Studio Ольга Штейн та засновниця громадської організації «Агенти крові» Лена Балбек. Нові випуски публікуються один раз на два тижні щовівторка на Youtube-каналі Skvot.

Окрім «Короткого змісту», Skvot також випускає подкаст про минуле, теперішнє і майбутнє українського дизайну в співавторстві з дизайн-бюро Spiilka «Звукопис українського дизайну». А також цієї осені повертається з другим сезоном подкасту «Додивитесь у кіно», в якому кінокритики Інна Гордеєва та Юрій Самусенко розбирають, як змінюється та на що впливає сучасний кінематограф.

Skvot — це онлайн-школа попкультури, у якій навчають креативу в контексті світової сучасної культури. Окрім України, з 2022 року має відділення в Польщі, Румунії, Чехії та Угорщині.

Фото: школа попкультури Skvot

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Школа
Джерело матеріала
loader
loader