У iOS 18 з’явилися нові налаштування для збереження акумулятора
У iOS 18 з’явилися нові налаштування для збереження акумулятора

У iOS 18 з’явилися нові налаштування для збереження акумулятора

Apple представила розширені можливості обмеження зарядки для iPhone 15 і iPhone 16 в новій версії iOS 18. Тепер користувачі можуть обирати не лише стандартне обмеження на 80%, а й нові варіанти на 85%, 90% та 95%. Це дає більше контролю над станом акумулятора смартфона.

Функція розроблена для продовження терміну служби батареї шляхом зменшення часу, протягом якого iPhone залишається повністю зарядженим. Apple зазначає, що нововведення особливо корисне для тих, хто часто залишає свої пристрої на зарядці протягом тривалого часу, наприклад, в офісах або вдома, де доступ до зарядних пристроїв не обмежений.

Щоб активувати нові параметри й продовжити термін служби акумулятора, користувачеві потрібно відкрити програму «Параметри», перейти до розділу «Батарея», обрати «Заряджання» й встановити бажане обмеження: 80%, 85%, 90% або 95%. При виборі варто враховувати свої щоденні звички. Наприклад, якщо зарядка доступна протягом дня, оптимальними можуть бути варіанти 80% або 85%.

Крім того, iOS 18 пропонує рекомендації щодо оптимального ліміту зарядки на основі звичок користувача. Власники iPhone 15 і iPhone 16 можуть отримувати сповіщення з порадами щодо найкращого ліміту зарядки. Рекомендації також можна знайти в меню «Параметри» у розділі «Акумулятор» – «Оптимізація заряджання». Однак ця функція доступна лише для моделей iPhone 15 і iPhone 16, користувачі старіших моделей, таких як iPhone 14 Pro, не матимуть доступу до цих опцій.

Джерело матеріала
loader
loader