Зруйнована росіянами друкарня "Фактор-Друк" у Харкові відновлює роботу
Зруйнована росіянами друкарня "Фактор-Друк" у Харкові відновлює роботу

Зруйнована росіянами друкарня "Фактор-Друк" у Харкові відновлює роботу

Зруйнована російським ударом у травні цього року харківська друкарня "Фактор-Друк" відновлює роботу. Про це повідомляє Радіо Свобода.

- Організувати виробництво повного циклу поки що неможливо. Але головне, що ми можемо зараз, це друкувати. Ми друкували "Історію України", "Всесвітню історію", "Фізику", "Мистецтво", загалом багато підручників. До цього були підручники 7 класу, а зараз ми друкуємо 1-2 класи, – розповіла генеральний директор друкарні Тетяна Гринюк.

Потім надруковані книги передають іншим друкарням, де для них робитимуть обкладинки, додала вона. Гринюк також розповіла, що у палітурному цеху, повністю знищеному ракетою, провели демонтажні, монтажні роботи, відновили дах, стелю та стіни. Відремонтовані машини зараз зібрали у вцілілій частині цеху.

За її словами, збитки від російського удару оцінюють у 10 млн євро. Однак це попередня цифра, реальні втрати набагато вищі, крім того, крім обладнання, друкарні втратили своїх людей. кваліфікованих працівників. Також директорка розповіла, що нові кадри навчали колеги з інших друкарень.

  • 23 травня під час ракетної атаки на Харківросіяни вдарили по друкарні видавництва Vivat «Фактор-Друк». Пізніше Харківська обласна прокуратура повідомила, що на підприємстві загинуло семеро людей, ще 16 — травмовані.
  • Внаслідок обстрілу в типографії «Фактор-Друк» згоріли 50 тисяч книжок. Власник друкарні Сергій Політучий заявив, що через ракетний удар по «Фактор-Друк» потужність видавничого ринку в Україні може скоротитися на 40%.
Теги за темою
Харків
Джерело матеріала
loader
loader