У Києві презентують документальний фільм про маломобільних людей
У Києві презентують документальний фільм про маломобільних людей

У Києві презентують документальний фільм про маломобільних людей

Документальна стрічка розповідає історії чотирьох родин, кожна з яких стикається з викликами догляду за маломобільними людьми старшого віку
20 вересня 2024 року в Києві відбудеться прем'єра документального фільму «Всетурбота. Фільм про людей, прикутих до своїх домівок» про життя маломобільних людей похилого віку та їхніх доглядальників. Про це повідомили організатори заходу. 
Фільм знятий в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров'я» за підтримки Посольства Швейцарії в Україні. Над фільмом працювали агенція One Health у співпраці з TABOR продакшен, режисерка — Юлія Трибрат.
Документальна стрічка розповідає історії чотирьох родин, кожна з яких стикається з викликами догляду за маломобільними людьми старшого віку. Через їхні особисті історії автори фільму показують, як щоденні труднощі, ізоляція та фізичний біль переплітаються із силою духу, оптимізмом та взаємною підтримкою.
«Всетурбота» підкреслює, що маломобільні люди — такі ж, як і всі інші, і вони так само потребують поваги, турботи та уваги, хоч часто є невидимими для суспільства. Крім того, фільм розкриває, наскільки важливо підтримувати і самих доглядальників.
Прем'єра фільму стане майданчиком для рефлексії та обговорення необхідності розвитку системи підтримки маломобільних людей та їхніх доглядальників на національному рівні.
«Окрім того, під час заходу команда проєкту "Всетурбота" презентує веб-сайт для доглядальників, де зібрано корисні відеоуроки та статті про догляд вдома. В умовах повномасштабної війни в Україні проблема догляду за маломобільними людьми старшого віку стала ще гострішою.
Багато з них залишаються без необхідної підтримки, а їхні доглядальники часто не мають достатніх ресурсів для належного догляду. Через цей фільм ми хочемо привернути увагу до важливості надання медико-соціальних послуг, зокрема послуги "догляд вдома"», — зазначають автори фільму. 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Київ фільм
Джерело матеріала
loader
loader