У Португалії оголосили надзвичайну ситуацію через лісові пожежі
У Португалії оголосили надзвичайну ситуацію через лісові пожежі

У Португалії оголосили надзвичайну ситуацію через лісові пожежі

Прем’єр-міністр Португалії Луїс Монтенегро оголосив стан стихійного лиха у найбільш постраждалих від лісових пожеж регіонах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Монтенегро закликав поліцейських слідчих подвоїти зусилля з пошуку осіб, які спричинили пожежі, а також пообіцяв допомогти тим, хто втратив домівки або був евакуйований.

За даними супутників програми Copernicus, у Португалії станом на вечір вівторка вигоріло понад 15 тисяч гектарів землі, тоді як загальна протяжність лісових пожеж становила 13 кілометрів. Ризик пожежної небезпеки поширюється і на територію, де проживають 210 тис. людей.

Серед найбільш постраждалих район Авейру на південь від міста Порту, однак кілька великих пожеж вийшли з-під контролю і в інших лісистих районах країни.

Раніше Національна поліції Португалії повідомила про затримання сімох осіб, яких підозрюють у провокуванні лісових пожеж впродовж останніх днів.

Іспанія відправила до Португалії 240 своїх солдатів і техніку із батальйонів швидкого реагування, які спеціалізуються на боротьбі із пожежами. Також чотири протипожежні літаки із Франції, два з Іспанії та два з Італії були розгорнуті у Португалії в середу для ліквідації лісових пожеж.

Як повідомлялося, внаслідок масштабних лісових пожеж у Португалії, до ліквідації яких залучені тисячі пожежників, загинули семеро людей.

Фото: EEA

Теги за темою
пожежа
Джерело матеріала
loader
loader