У РФ дрони атакували склад "Іскандерами", "Оніксами", "Калібрамі" та північнокорейською балістикою
У РФ дрони атакували склад "Іскандерами", "Оніксами", "Калібрамі" та північнокорейською балістикою

У РФ дрони атакували склад "Іскандерами", "Оніксами", "Калібрамі" та північнокорейською балістикою

У ніч на 18 вересня в місті Торопець Тверській області Росії українські безпілотники завдали удару по 107-му арсеналу Головного управління Росії. Склад, що знаходиться за 480 кілометрів від українського кордону, використовувався для зберігання різних боєприпасів, включаючи ракети для систем "Град", С-300 та С-400, а також балістичні ракети для комплексів "Іскандер".

Про це повідомляє "Хвиля", посилаючись на публікації у місцевих пабликах та реакції російських пропагандистів.

У РФ дрони атакували склад "Іскандерами", "Оніксами", "Калібрамі" та північнокорейською балістикою - Фото 1
Склад БК у Тортопці - за площею, ймовірно, більше самого міста

За повідомленнями очевидців, вибухи почалися близько третьої години ночі і тривали кілька годин. Масштаб детонації був настільки значним, що місцеві жителі порівнювали те, що відбувається, з грандіозним феєрверком. Внаслідок атаки на складі спалахнула масштабна пожежа.

Іронія ситуації полягає в тому, що цей "передовий комплекс із бетонними укриттями" був урочисто відкритий у 2018 році заступником міністра оборони Росії Дмитром Булгаковим, який зараз перебуває під вартою. Комплекс позиціонувався як надійне сховище для ракет та боєприпасів.

Влада сусіднього міста Західна Двіна оголосила про закриття шкіл та дитячих садків. У Торопці розпочалася часткова евакуація населення. Особливо важка ситуація склалася в селі Цикареве, розташованому в безпосередній близькості від палаючих складів. Жителі села виявилися відрізаними від шляхів евакуації та змушені чекати допомоги на березі озера.

У РФ дрони атакували склад "Іскандерами", "Оніксами", "Калібрамі" та північнокорейською балістикою - Фото 2

У РФ дрони атакували склад "Іскандерами", "Оніксами", "Калібрамі" та північнокорейською балістикою - Фото 3

Цей удар завдав суттєвої шкоди російській армії. За оцінками експертів, на складі зберігалися дорогі ракети, включаючи крилаті ракети Х-101 вартістю до 13 мільйонів доларів за штуку, ракети "Калібр" ціною 6,5 мільйонів доларів, а також ракети для комплексів "Іскандер", "Онікс" та Х- 22.

У РФ дрони атакували склад "Іскандерами", "Оніксами", "Калібрамі" та північнокорейською балістикою - Фото 4

Крім того, повідомляється, що на цьому складі РФ почала формувати запас балістичних ракет KN23, які агресор отримує від Північної Кореї. А в мережі з'являються панічні заяви про те, що нібито там "вибухає тактична ядерна зброя".

У РФ дрони атакували склад "Іскандерами", "Оніксами", "Калібрамі" та північнокорейською балістикою - Фото 5

У РФ дрони атакували склад "Іскандерами", "Оніксами", "Калібрамі" та північнокорейською балістикою - Фото 6

Успішна атака безпілотників на такому значному віддаленні від лінії фронту викликала паніку у російських військових колах. Пропагандисти у соціальних мережах висловлюють стурбованість, зазначаючи, що "так війну не виграти".

У РФ дрони атакували склад "Іскандерами", "Оніксами", "Калібрамі" та північнокорейською балістикою - Фото 7

Джерело матеріала
loader
loader