У Туреччині спростували, що продовжують торгувати з Ізраїлем
У Туреччині спростували, що продовжують торгувати з Ізраїлем

У Туреччині спростували, що продовжують торгувати з Ізраїлем

Митна система Туреччини закрита для Ізраїлю, на початку травня цього року всі експортно-імпортні операції з Ізраїлем були повністю припинені.

Про це повідомило міністерство торгівлі Туреччини, передає Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

“Після 2 травня 2024 року не зареєстровано жодних митних декларацій для експорту та імпорту з нашої країни до Ізраїлю, або жодних ізраїльських вантажів, які надходять до нашої країни з Ізраїлю. Митна система для Ізраїлю закрита”, - повідомило міністерство.

Мінторгівлі Туреччини наголосило на тому, що рішення буде виконуватися рішуче, доки Ізраїль не оголосить про негайне та постійне припинення вогню в Газі, не забезпечить достатній і безперебійний потік гуманітарної допомоги для задоволення потреб людей у ​​Газі та не дозволить розпочати відновлювальні роботи в Газі.

Таку заяву міністерство торгівлі Туреччини зробило у відповідь на повідомлення деяких ЗМІ, що з Туреччини продовжують йти вантажі в Ізраїль та навпаки, що суперечить раніше зробленим заявам.

Як повідомляв Укрінформ, у перші дні травня стало відомо, щоТуреччини припинила усю торгівлю з Ізраїлем через війну в Газі.

Теги за темою
Ізраїль Туреччина
Джерело матеріала
loader
loader