Угорщина втратить ще 200 млн євро від ЄС за ігнорування міграційних вимог
Угорщина втратить ще 200 млн євро від ЄС за ігнорування міграційних вимог

Угорщина втратить ще 200 млн євро від ЄС за ігнорування міграційних вимог

Джерело

Угорщина проспала термін для сплати штрафу на 200 млн євро. І взагалі вдає з себе країну, що неспроможна платити (оце так суверенітет, пане Орбан).

Штрафують угорців за недотримання норм Євросоюзу щодо надання притулку мігрантам. До речі, тепер ми зрозуміли, чому влітку Словаччина раптово скасувала вже видані гарантії притулку, якими вона раніше потішила проросійських пропагандистів з Чехії.

Представник Єврокомісії Балаш Уйварі заявив, що Брюссель вилучить дані гроші зі спільних фондів.

Тобто замість Будапешта дані кошти можуть піти на інші витрати. Буде дуже кумедно, якщо таким чином Угорщина профінансує закупки зброї для України – було б символічно. Втім, отримані кошти ЄС все одно може використати за власним побажанням. Тобто угорці, як мінімум, економлять Брюсселю ресурси для надання допомоги Україні під меншим тиском. Дякуємо!

А щоб пану Орбану не хотілось ще раз корчити з себе помираючого лебедя – суд наклав на Угорщину новий штраф. За кожен день невиконання вимоги по поверненню європейських коштів доведеться заплатити по мільйону євро.

До речі, схаменутись у Будапешта час точно був: вперше Суд ЄС у Люксембурзі заявив, що угорці вперто ігорують правила ЄС щодо мігрантів, ще у грудні 2020 року.

Название источника
Бабель
Ссылка на материал
https://babel.ua/news/110961-yes-ne-napravit-ugorshchini-200-milyoniv-ce-shtraf-za-porushennya-migraciynoji-politiki-shchodo-migrantiv
Теги за темою
Євросоюз Угорщина
Джерело матеріала
loader
loader