Польські прикордонники пояснили, чому затримали Усика в аеропорту Кракова та одягали кайданки
Польські прикордонники пояснили, чому затримали Усика в аеропорту Кракова та одягали кайданки

Польські прикордонники пояснили, чому затримали Усика в аеропорту Кракова та одягали кайданки

З'явилися нові подробиці неприємної ситуації, в яку потрапив український бокер.

Речник Карпатського відділу Прикордонної служби Польщі Яцек Міхаловський і речниця краківського аеропорту "Баліце" Наталія Вінсе розповіли деталі затримання чемпіона світу за версіями WBA, WBO, WBC та IBO у надважкій вазі Олександра Усика в аеропорту польського Кракова.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Справа стосувалася двох громадян України. Один з них не був допущений на рейс, а інший сказав, що без нього не полетить", – повідомив Міхаловський, додаючи, що недопущеною була особа, яка супроводжувала Усика.

За його словами, в підсумку перевізник не допустив обох українців на рейс. Вони втратили статус пасажирів, але не захотіли залишити зону виходу (gate – прим.).

"Це спричиняло затримання з вильотом літака, а з огляду на те, що вони не реагували на прохання працівників перевізника про залишення цієї зони, тож згідно з процедурою було викликано прикордонників з групи спецреагування", – повідомив Міхаловський.

Як зазначив прикордонник, на одного з українців було одягнуто кайданки.

"Але це була превентивна міра, щоб лише довести його до службового приміщення, де його одразу ж було розкуто. Чоловіки не чинили опору, але були у збудженому стані", – наголосив Міхаловський.

За його словами, з ними було проведено бесіду, до аеропорту прибув також український консул.

"Затримані не отримали жодного покарання, а лише попередження", – констатував речник Карпатського відділу Прикордонної служби РП.

Він зауважив, що це не якась виняткова ситуація: такі інциденти трапляються в цьому аеропорту кілька разів на тиждень.

Прикордонник також уточнив, що через цей інцидент літак сполученням Краків-Салонікі вилетів з годинним запізненням.

Своєю чергою, у коментарі агентству речниця краківського аеропорту "Баліце" Наталія Вінсе, повідомила, що після цього інциденту український боксер разом з особою, яка його супроводжувала, залишили аеропорт і більше не поверталися.

Речники Карпатського відділу Прикордонної служби РП й аеропорту "Баліце" не повідомили, якою була причина недопущення людини, яка супроводжувала Усика, на борт літака.

Раніше повідомлялося, що ЗМІ назвали ймовірну причину затримання Усика в аеропорту Кракова. Стверджується, що Олександр повинен був летіти до Іспанії разом зі своїм тренером Сергієм Лапіним, однак з незрозумілих причин останнього не захотіли пускати на борт літака і згодом затримали його. У відповідь чемпіон відмовився летіти самостійно і виступив проти затримання друга, внаслідок чого їх обох заарештували.

Дружина боксера Катерина прокоментувала затримання свого чоловіка словами "усе гаразд, пізніше Олександр усе пояснить, нічого кримінального".

Сам Усик уже прокоментував затримання в аеропорту Кракова. Ситуацію він назвав "непорозумінням, яке швидко вирішилося". Також він записав відеозвернення, де повідомив, що вже перебуває на волі. Подробиць, що власне трапилося, боксер не розповів.

Сибіга повідомив деталі звільнення Усика в аеропорту Кракова

Затримання Усика в аеропорту Кракова: перша реакція Зеленського

Арешт Усика: генконсул України в Кракові терміново виїхав до аеропорту – подробиці

Джерело матеріала
loader
loader