Влада Вірменії заявила про спробу держперевороту з російським слідом
Влада Вірменії заявила про спробу держперевороту з російським слідом

Влада Вірменії заявила про спробу держперевороту з російським слідом

Слідчий комітет Вірменії заявив у середу про відкриття кримінального провадження проти п’ятьох громадян країни та двох колишніх мешканців Карабаху щодо спроби захоплення влади.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Эхо Кавказа.

У вірменському СК стверджують, що підозрювані проходили підготовку до узурпації на території Росії. Суд заарештував трьох із них, інші четверо були оголошені у розшук. За версією слідства, вони планували захопити владу у Вірменії із використанням зброї.

Стверджується, що обвинувачені вербували громадян Вірменії та колишніх жителів Карабаху за винагороду у 220 тис. російських рублів (приблизно 2380 дол.) на місяць кожному. Завербованих осіб відправляли у Ростов-на-Дону нібито для проходження тримісячних зборів для навчання поводженню з новими видами важкої зброї. Там їх перевіряли на поліграфі, йдеться у матеріалі.

Зазначається, що після цього завербованим повідомляли, що кінцевою метою зборів є повернення у Вірменію для повалення чинної влади. Їх навчали веденню бою у закритих приміщеннях та всередині будівель. Повідомляється, що деякі із громадян Вірменії відмовилися брати участь у перевороті та повернулися додому.

Слідчі заявили, що на території Росії у групи затриманих були спільники, однак ідентифікувати їхні особи поки не вдалося. У Москві цю інформацію не прокоментували.

Як пише News.am, завербованих вірмен для навчань доставляли до Росії для навчання на військовій базі «Арбат». Ця база є однойменною із вірменським батальйоном «арБат», який входить до складу армії РФ і воює проти України.

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого Пашинян заявив, що Вірменія заморозила свою участь в Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ), де домінуючу роль відіграє РФ, оскільки організація «не виконала своїх зобов’язань щодо безпеки» перед країною.

Фото: Panorama am

Теги за темою
Росія Вірменія
Джерело матеріала
loader
loader